Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Alumnes i professors s'uneixen en un concert únic

Alumnes i professors s'uneixen en un concert únic

Els alumnes i els professors del Curs de Música de Cervera es van unir, dijous 25 de juliol, en un concert únic davant del públic del Festival.
Alumnes i professors s'uneixen en un concert únic

Concert de música de cambra (foto Jordi Prat).

Els estudiants del curs comencen a mostrar la seva evolució i el seu aprenentatge al públic del certamen.

En aquesta actuació, dedicada a la música de cambra, es van podere escoltar obres de Rimski-Kórsakov, Bach, Stamitz, Scriabin, Turina i Granados. Durant la primera part del concert es van escoltar una selecció d’alumnes destacats del curs. En la segona, van actuar els professors del Curs Laura Pou, flauta; Xavier Castillo, clarinet; Laia Magrí, fagot; David Bonet, trompa; i  Jordi Castellà, piano.

Divendres 26 comencen els plats forts del Festival de Música amb el Concert de la Càtedra, on ja podrem escoltar l’Orquestra del Festival i la Banda del Curs.

El Vila-Closa, per la seva banda, continua la seva activitat en forma de concerts de petit format al centre històric de la ciutat. Divendres, a les 19 hores, el guitarrista Guillem Pérez-Quer interpreta, al Celler dels Encants del Llibre, obres de Sor, Tárrega i Torrent. També a les 19 hores, una representació d’alumnes de guitarra i altres instruments, però en aquest cas a la Casa Museu Duran i Sanpere i, a la mateixa hora, a l’Auditori Municipal, un concert de piano dirigit per Alba Ventura i Jordi Vilaprinyó.


La Càtedra impulsa la iniciativa “Apropa’t a l’Arxiu. La història al teu abast”

L’arxiu Comarcal de la Segarra acull un extens material documental de diversos àmbits, en el qual també destaca el musical. Un dels impulsors de la Càtedra, Narcís Saladrigues, va recuperar d’aquest fons documental diverses partitures musicals de grans compositors catalans amb arrels al territori.

Arran de l’interès de tot aquest fons, la Càtedra impulsa la visita a l’Arxiu segarrenc per part dels visitants del Festival, del Curs i de la Fira de Lutiers amb la iniciativa “Apropa’t a l’Arxiu. La història al teu abast”.


Informació aportada pel Servei de Premsa de la Càtedra Cervera.