Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Actes en motiu del 25-N a Cervera

Actes en motiu del 25-N a Cervera

La Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra organitzen diverses activitats en motiu del 25-N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
Actes en motiu del 25-N a Cervera

Cartell de l'exposició sobre l'erradicació de l'MGF.

Divendres 23 es presenta la Taula de treball local per a l'erradicació de la Mutilació Genital Femenina (MGF), en un acte a l’antiga església de Sant Joan, a les 12 hores. La Taula està impulsada per institucions com la Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra, el Departament d’Ensenyament i el Centre d’Atenció Primària de Cervera, amb la col·laboració del Centre Ocupacional l’Espígol i els membres de la comunitat de Mali a Cervera.

Posteriorment es presentarà l’exposició d’il·lustracions “Erradiquem la Mutilació Genital Femenina”, que es podrà visitar fins al 29 de novembre. La mostra es compon d’una selecció de 35 il·lustracions presentades en un concurs organitzat per l’associació Mujeres en igualdad. L’objectiu és mostrar a la societat la dura realitat a la qual s'enfronten milions de nenes i joves a tot el món. La mutilació genital no només suposa un gran trauma físic i psicològic, també produeix conseqüències per a la salut tota la vida.

La biblioteca comarcal Josep Finestres acull dos activitats:
-La lectura de “Teoria King Kong” de Virginie Despentes, amb acompanyament musical de Xesco Grau, dimarts 27, a les 19 hores.
-Una sessió de “Contes de butxaca especial 25-N”, el dimecres 28, a les 18 hores.

La Regidoria d’Igualtat de la Paeria organitza el curs “El sexisme també surt de festa”, en dos sessions els dies 4 i 11 de desembre, a càrrec de l’entitat Noctambulas. La formació tractarà la perspectiva de gènere i quines son les violències sexuals que es donen en espais d’oci nocturn.

Aquesta formació s’emmarca en les activitats complementàries del Protocol de prevenció de les agressions sexistes en espais d’oci “Tinguem la festa en pau”, vigent a Cervera des de l’any 2016. El protocol el van promoure la Paeria de Cervera i les entitats La Segarrenca i l’Assemblea de Joves de Cervera.