Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Accés a l'església de Santa Maria per Les Completes

Accés a l'església de Santa Maria per Les Completes

Aquest any la Paeria permet l’accés de vehicles fins al davant de l’església per poder acompanyar la gent gran o amb problemes de mobilitat. L’accés estarà obert de les 18.45 a les 19.45 hores. Els vehicles podran aparcar després a la plaça Sant Domènec o a cal Racó.
Accés a l'església de Santa Maria per Les Completes

Cant de les Completes (foto Jordi Prat).

Cervera celebra, del 5 al 8 de febrer, la Festa Major del Santíssim Misteri, una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, a l’església de Santa Maria, el dijous 5 de febrer.

El Cant de les Completes és un acte de caràcter popular amb una forta tradició religiosa que ha perdurat fins als nostres dies i que s’ha convertit en un esdeveniment musical conegut arreu. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.

En l’actualitat, estan dirigides pel músic cerverí Xavier Puig, i en la seva interpretació intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes: la soprano Sandra Roset, el tenor Carles Prat i el baix Toni Marsol.