Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies L'escala en hi-fi per a la igualtat “Vals un Potosí!” omple els patis de la Universitat de Cervera en la seva setena edició

L'escala en hi-fi per a la igualtat “Vals un Potosí!” omple els patis de la Universitat de Cervera en la seva setena edició

Més de 800 persones van gaudir de la gala musical i reivindicativa "Vals un potosí!", que donarà els seus beneficis al Centre Ocupacional l’Espígol.
L'escala en hi-fi per a la igualtat “Vals un Potosí!” omple els patis de la Universitat de Cervera en la seva setena edició

Imatge d'una de les actuacions de la gala (foto Marc Castellà).

Dissabte 7 de juliol, La Segarrenca va organitzar la setena edició de la gala Vals un Potosí!, l’escala en hi-fi concurs per a la igualtat, als patis de la Universitat de Cervera. Les més de 800 persones que van assistir-hi de públic van poder gaudir d'una gala per a la igualtat de les que no s'obliden, amb una quinzena d’actuacions, i amb un equip de presentadors brillant format per Núria Pulido i Ramon Gual, els quals van donar el tret de sortida a la gala amb la cançó No hi ha ningú del grup valencià El Diluvi. També es va comptar amb un jurat de luxe, format per Èrika Bondia, Jaume Miret i Gemma Oriol que, en clau d’humor, van fer les seves valoracions des del mateix escenari.

Les quinze actuacions van permetre fer aparèixer en un mateix escenari una gran varietat d’artistes i estils musicals que van mantenir l’atenció del públic les dues hores llargues que va durar la gala. Així, per l’escenari va passar des de Miguel Bosé, fins a Alaska i Raphael, Chayanne, Azúcar Moreno o Elvis Presley, entre d’altres.

Tampoc van faltar-hi els premis, tots cedits per diferents establiments que van col·laborar amb productes, sobretot, de proximitat. El nivell va ser força alt i es va fer molt difícil decidir per a qui havien de ser els premis. El premi a la millor interpretació va ser compartit. Els afortunats van ser el grup de joves Cerveratroke Project amb la cançó principal del musical The greatest show i Los Chicos del Cuadrado amb Cómeme el dònut de Jirafa Rei i La Pili; el grup Synergies es va emportar el premi a la millor posada en escena, amb la cançó Un año de amor de Luz Casal; i, finalment, el grup O sea Sia va ser qui es va emportar el premi per a l’actuació que es va moure més per a la igualtat amb la cançó The Greatest de Sia.

A la gala no hi van faltar les mencions especials: una per als més petits de La Caserna, que van interpretar Els dies de la setmana de Dàmaris Gelabert; una altra per als joves del Camp de Treball, organitzat per la Paeria i Quàlia -departament de lleure de l'Associació Alba-, que van interpretar un popurri de La Trinca; una tercera per al Casal Cívic de Cervera, que ens van sorprendre amb les cançons Madre Tierra de Chayanne i el conegut Jailhouse Rock d’Elvis Presley; i una última per a l’Espígol, els protagonistes de la nit, que van interpretar la Cançó de fer camí, amb lletra de Maria Mercè Marçal.

En la setena edició de la gala, La Segarrenca ha volgut destinar els beneficis obtinguts a l’Espígol, centre ocupacional que depèn de l'Associació Alba i que actualment dona suport a 18 persones amb necessitats especials de la comarca i ofereix serveis com la teràpia ocupacional per desenvolupar la màxima autonomia personal o el servei ocupacional d'inserció per tal de poder obtenir un lloc de treball mitjançant activitats formatives i de pràctiques, entre altres.

A la gala, com és habitual, no hi va faltar el missatge reivindicatiu que, aquest any, es va centrar principalment en tres temes: la violència masclista, la inserció de persones amb discapacitat, i la situació política i social actual.

No cal dir que l’èxit de la gala es va fer més que evident en veure els patis de la Universitat plens de gom a gom. Caldrà veure quina és la quantitat econòmica que es cedirà a l’Espígol, una vegada s’hagi fet el recompte final. El diners recollits serviran per cobrir la despesa d’una de les activitats estrella de l’associació, el taller de caninoteràpia, una activitat pensada perquè les persones que la duen a terme potenciïn la seva autonomia i autoestima a través del contacte amb els gossos.

 

Informació aportada per La Segarrenca.