Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un pas més en la rehabilitació de convent de Sant Domènec com a espai cultural

Els espais interiors de les capelles de Sant Tomàs i del Roser, a l’església de Sant Domènec de Cervera, es condicionen per acollir usos culturals.

DIMARTS 11 MAIG 2021

Els treballs els executa l’empresa local Construccions Codina Vall, d’acord amb el projecte “Rehabilitació de l’església de Sant Domènec – Eix Barroc per a centre cultural (2a fase)”, de l’arquitecte Antoni Martí i l’aparellador Cesc Rosell.

Les obres, que tenen un cost de 90.424 euros, estan subvencionades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en la línia per a la conservació d’immobles de notable valor cultural.

El projecte dona continuïtat a les obres realitzades en la primera fase, que van consistir bàsicament en la consolidació estructural i la substitució de la coberta de l’església.

En aquesta segona fase les obres consisteixen en la progressiva rehabilitació funcional dels espais interiors de les capelles de Sant Tomàs i del Roser, tant d’acabats com de previsió de pas d’instal·lacions, amb la finalitat de dotar l’edifici de tots els requeriments per acollir activitats culturals. També està previst col·locar vidrieres a l’interior de les capelles per no perdre la percepció de l’eix barroc.

Segons la regidora de Cultura, Mercè Carulla, aquesta actuació, afegida al projecte subvencionat per l’1,5% Cultural que s’impulsarà en breu, “permetrà acabar la rehabilitació completa de l’edifici i que pugui acollir tot tipus esdeveniments culturals”.

El projecte de l’1,5% Cultural preveu una inversió de 404.297 euros per a la instal·lació de serveis i les infraestructures d’aigua, electricitat, calefacció i aire condicionat. L’aportació del Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana serà d’un 59% del pressupost.

En aquest sentit, el subdelegat del Govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, va visitar Sant Domènec el passat 24 de març. En la seva visita oficial a Cervera, es va reunir amb el paer en cap, Joan Santacana, i la 1a tinenta d'alcaldia, Mireia Brandon, que li van presentar altres projectes de ciutat que podrien rebre suport econòmic de l’Estat.


Convent de Sant Domènec

Sant Domènec (s. XIV-XV) és l’església gòtica de l’antic convent dels dominics, orde mendicant dit dels predicadors. A banda i banda de l’absis es van edificar, el segle XVIII, les capelles del Roser (del gremi de drapers i paraires) i la de Sant Tomàs. 

L’església es va recuperar l’any 2011, amb unes obres per solucionar els problemes bàsics d’estabilitat i seguretat de l’edifici, que es trobava en un estat de degradació i runa important, després de gairebé cinquanta anys en desús absolut. La reconstrucció de l’edifici va representar una inversió de més d’1 milió d’euros.

 

Document Actions