Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria inicia una campanya per donar vida als pisos buits de Cervera

L’Oficina Local d’Habitatge de la Paeria ha engegat una nova iniciativa per fomentar el lloguer social al municipi: “Tens un pis buit? Omple’l de vida”.

DIMARTS 11 MAIG 2021

Es tracta d`un servei gratuït que s’adreça a persones propietàries d’habitatges desocupats que estiguin en condicions per ser llogats. Cal que disposin de la cèdula d’habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica.

L’Oficina Local els ofereix els següents serveis: tramitació del contracte, confecció d’inventari, selecció dels futurs llogaters, assegurança multirisc, defensa jurídica en cas d’impagament, aval de lloguer (fins a 6 mesos d’impagament), mediació entre persones propietàries i llogateres, i assessorament.

Aquesta iniciativa pretén incentivar que les persones propietàries de pisos buits els posin al mercat de lloguer i passin a formar part de la  Borsa d’habitatge de Cervera, creada amb l’objectiu de donar resposta a la demanda de les persones que busquen pis i promoure el lloguer social.

 

Oficina Local d’Habitatge de Cervera

Ofereix informació de tots els ajuts que hi ha en matèria d’habitatge i gestiona els pisos socials de la ciutat. Es va crear l’any 2006 en conveni amb el Departament d’Habitatge de la Generalitat.

Està situada en una oficina municipal a la plaça Major, 18, des d’on la Paeria de Cervera ofereix un servei de proximitat en un tema tan sensible com és l’accés a l’habitatge.

  

Convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una convocatòria d’ajuts perquè les persones en risc d’exclusió social puguin pagar el lloguer de l’habitatge.

La subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de l’esforç que representi pagar-lo. Per determinar-ne la quantia, es tindrà en compte l'import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud, que ha de ser d’un màxim de 500 euros mensuals.

Com es poden demanar les subvencions?

- De manera presencial: cal demanar cita prèvia a l'Oficina d'Habitatge de la Paeria de Cervera (tel. 973 53 00 25 – 667 86 09 15).

Per via telemàtica: a la pàgina web de la Generalitat:
És necessari donar-se d’alta de l’idCAT mòbil (DNI/TIE + targeta sanitària + mòbil).

Termini per presentar les sol·licituds: fins al dia 4 de juny de 2021.

Document Actions