Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit absolut de l'11a edició del Festival de Pasqua

Després de l’impàs de l’any 2020, en el qual la 10a edició del Festival de Pasqua es va haver de fer via streaming a causa de la pandèmia, enguany s’ha pogut tornar al format presencial i el públic ha respost de manera molt positiva.

DIMARTS 11 MAIG 2021

El Festival de Pasqua, que va tenir lloc del 27 de març al 4 d’abril, va programar 11 produccions musicals concretades en 15 concerts repartits en 6 dies i en espais diferents de la ciutat com l’emblemàtic Paranimf, l’Auditori Municipal, l’església de Sant Domènec i la Paeria.

Tant els concerts de matins, com la resta d’activitat paral·leles, van registrar una molt alta ocupació de l’espai disponible i adaptat a la normativa sanitària. Els concerts de vespre, amb un aforament superior, van exhaurir les entrades en quatre de les cinc sessions programades, assolint un èxit absolut de públic.

El Festival ha estrenat director artístic, el violista i musicòleg Jordi Armengol, el projecte del qual es va escollir per concurs públic per a dues edicions. Ha mantingut les arrels que conformen la identitat del certamen i a la vegada l’ha obert a noves propostes multidisciplinàries i altres gèneres musicals.

Ha commemorat dos aniversaris: el 125è del naixement de Robert Gerhard i el 50è de la mort de Joan Manén, dos dels músics catalans més universals. Els protagonistes musicals han estat l’Orquestra Julià Carbonell, el Quartet Casals, Edmon Colomer, Daniel Blanch, Jordi Castellà, Anna Puig... i el Cor de cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Puig, fundador del Festival.

El Festival de Pasqua, que està organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada per al sector i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Té la consideració de Festival estratègic pel Departament de Cultura de la Generalitat.

La regidora de Cultura, Mercè Carulla, “agraeix la resposta totalment positiva del públic envers la programació, tot i les limitacions d’aforament i les mesures preventives de la Covid-19”.

Document Actions