Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aposta per fomentar el civisme i la convivència ciutadana

La Regidoria de Mobilitat i Civisme treballa per aconseguir una bona convivència ciutadana fomentant les actituds cíviques.

DIMARTS 11 MAIG 2021

Ha portat a terme una campanya per incentivar que propietaris d’animals de companyia implantin microxips identificatius a les seves mascotes i les donin d’alta al cens. Va comptar amb la col·laboració de la Protectora d’animals de Cervera i dels dos centres veterinaris de la ciutat.

El regidor de Civisme, Jordi Pons, valora molt positivament la campanya, durant la qual agents de civisme han informat la ciutadania i la resposta dels propietaris ha estat molt bona.

Segons la normativa actual és obligatori que tots els animals de companyia (gossos, gats i fures) estiguin registrats al cens de l’Ajuntament. Prèviament a la inscripció, els animals han d’haver estat identificats amb microxip per un veterinari.

Per aquest motiu continuem demanant que tots els propietaris realitzin aquest tràmit.

La Generalitat té el Registre general d’animals de companyia (ANICOM), on tots els ajuntaments incorporen els seus censos. D’aquesta manera es poden fer cerques d’animals perduts, independentment d’on estiguin censats, i retornar-los als propietaris.

 

La Regidoria de Civisme participa, des de l’octubre, en una campanya impulsada per Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Segarra per reduir i millorar la recollida de les escombraries.

Consisteix a avaluar, controlar i informar de les males pràctiques, amb la finalitat de millorar el nivell de reciclatge.

S’està realitzant un seguiment en diferents zones i la valoració és molt positiva. Es reforça als llocs on les incidències són més elevades i on no es respecta el funcionament (horaris, tipus de residus, espais...). En aquests casos s’intenta sensibilitzar la població dels avantatges del reciclatge.

 

Cervera disposa de dos agents cívics, que fan tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques. També treballen per a la prevenció de la Covid-19. En aquest sentit, fan visites a establiments comercials, bars, restaurants, el mercat setmanal... on assessoren sobre la normativa i les restriccions vigents.

A més, promouen el bon ús dels béns públics i privats de la ciutat, detecten incidències a la via pública i vetllen pel compliment de l’ordenança municipal de civisme.

Document Actions