Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Octubre 2017

Octubre 2017

Declaració política del paer en cap a la sortida del Jutjat de Cervera després d'acudir a la citació de la Fiscalia

La Fiscalia em va citar el passat divendres 15 de setembre, a quarts de set de la tarda, quan ja no hi ha ningú a la Paeria, perquè en condicions normals no ens assabentaríem de la comunicació fins dilluns i així tenir menys temps per preparar la nostra defensa.
Ho va fer amb una citació matussera ja que em convocaven a dos jutjats diferents en el mateix dia i a la mateixa hora. A Lleida i a Cervera.
Ho van fer fent referència a un referèndum il·legal quan això no és així. El referèndum està suspès pel Tribunal Constitucional, però no és il·legal.
M’he presentat a la Fiscalia perquè no tinc cap por de fer-ho.
Totes les amenaces que l’Estat ens faci no ens fan por, el que ens fan és una pena immensa i ens donen més força per seguir lluitant.
He entregat uns clavells als fiscals i m’he acollit al meu dret a no declarar.
Sento que em dec als ciutadans, als meus veïns i no a uns fiscals de l’Estat. La Fiscalia no és una eina neutral de la justícia, i farà tot el possible per trobar motius per querellar-se contra els alcaldes pels delictes de desobediència, prevaricació o malversació de fons amenaçant-nos directament a nosaltres i a les nostres famílies.
Per això no els ho hem de posar fàcil. Hem arribat fins aquí a la catalana, a la nostra manera, amb seny, amb astúcia, pacíficament, amb democràcia.

Catalunya està vivint moments només viscuts en l’època del feixisme i la dictadura. Estan passant coses que vam escoltar explicar als nostres avis. Aquest matí la Guàrdia Civil està entrant a la seu de diversos departaments de la Generalitat.
A Espanya no hi ha democràcia i el món ho ha de saber. I tots, absolutament tots, estem interpel·lats per defensar-la.

Així, aquí mateix, a les portes del Jutjat de Cervera, vull manifestar el meu absolut compromís amb la democràcia, per la llibertat, pels drets del poble català i faré tot el possible perquè aquesta llibertat es faci efectiva al nostre país el proper dia 1 d’octubre.

Les amenaces, els tricornis, els registres, els ridículs combois militars que es passegen per Catalunya, els tancaments de webs, els registres de mitjans de comunicació no fan sinó que carregar-nos de raons davant del món per marxar d’Espanya d’una vegada i per sempre.

Així doncs, seguim treballant per la llibertat, la tenim molt a prop, només depèn de nosaltres.

Votarem el dia 1 d octubre.
VISCA LA DEMOCRÀCIA!
VISCA LA LLIBERTAT!
VISCA CATALUNYA LLIURE!!

Cervera, dimecres 20 de setembre de 2017