Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Maig 2017

Maig 2017

PRESSUPOST 2017

La Paeria presenta el Pressupost 2017, l’eina més important per tirar endavant els projectes de la ciutat. En aquest número de la revista se’n fa un resum dels aspectes més destacats.

D’entrada hi ha una diferència important respecte al de l’any passat. El 2016 vam iniciar unes obres històriques per a la nostra ciutat aprofitant l’oportunitat de rebre subvencions de diferents administracions. Ara mateix, ja amb bona part d’aquestes obres acabades i la resta a la part final de la seva execució, hem volgut prioritzar per aquest any moltes inversions, menors en import, però essencials per millorar la qualitat de vida dels cerverins.

El nou aparcament al passeig de l’Estació, situat a dos minuts caminant de l’entrada de la zona comercial del carrer General Güell, serà una de les intervencions més importants. Vull destacar també les intervencions en voreres a diversos punts de la ciutat per un import proper als 150.000 euros. L’enllumenat públic serà millorat també amb una partida propera als 50.000 euros amb intervencions en diversos carrers.

Es faran intervencions als cementiris de Cervera i a la Cardosa, es recuperaran els safarejos de Sant Francesc, es farà un punt de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics, es milloraran els tancaments del col·legi Jaume Balmes, es crearà un parc infantil al col·legi Josep Arques, es calefactaran els vestidors del camp de futbol i es faran uns nous serveis pel públic, entre moltes altres intervencions.

El contacte permanent entre Govern i ciutadans amb les diferents eines de participació ens permet conèixer les necessitats de la ciutat. Com a la majoria d’ajuntaments, tenim dificultats de finançament i per això no podrem fer tot allò que voldríem, però podem dir amb orgull que la tasca feta des del 2011 situa la Paeria com un ajuntament sanejat econòmicament ja que hem passat d’un deute proper als 5 milions d’euros a un deute de 3 milions, tot això afrontant grans inversions; i una altra dada importantíssima, mentre que el 2011 la Paeria pagava els proveïdors a més de 100 dies, actualment s’estan pagant per sota dels 30.

La resta d’activitats i serveis del dia a dia seguiran la mateixa filosofia que en els darrers anys, amb l’aposta per la cultura, els ajuts a les persones que més ho necessiten, la promoció econòmica de la ciutat, el manteniment de parcs i jardins o els ajuts a les entitats locals.

Seguim treballant doncs per millorar Cervera dia a dia sense aturador.