Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Novembre 2017

Novembre 2017

DIGNITAT

Els esdeveniments viscuts a Catalunya en les darreres setmanes han marcat i marcaran l’agenda política del nostre país. Vam veure amb indignació i estupor com l’Estat espanyol actuava amb violència contra ciutadans que pacíficament volien exercir el seu dret a vot. Aquestes imatges només poden fer mal a persones de bon cor i de pau. Qui se senti orgullós de l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil hauria de reflexionar sobre la qualitat dels seus valors.

Qui defensa l’actuació de l’Estat espanyol utilitzant la violència contra la gent i els fiscals i jutges contra els polítics i líders socials independentistes es basa en l’aplicació de la llei com si això fos quelcom sagrat. Els voldria recordar que les lleis s’han d’anar adaptant a les necessitats de les persones i que la contínua elaboració de lleis als Parlaments dels països democràtics converteixen en legal allò que abans era il·legal.

Que una cosa sigui legal vol dir que és bona per als ciutadans? Fa no molts anys que la llei no permetia a les dones votar a Espanya. La llei no reconeixia als homosexuals els seus drets. A Sud-àfrica la llei tenia els ciutadans de raça negra com a ciutadans de segona. Gandhi es va fer un fart de lluitar pacíficament contra la llei. El mur de la vergonya dividia Berlín ens dos parts i els militars, emparats en la llei de la RDA, mataven les persones que intentaven passar del costat Est a l’Oest per aconseguir la llibertat. La llei sota l’imperi nazi limitava els drets dels jueus i la llei de Franco reprimia l’ús del català a les escoles.

A Catalunya hi ha una majoria que no ens sentim espanyols, que ens hem sentit maltractats des de sempre i que no volem formar part d’Espanya. És una posició irreversible. Ens han fet massa mal i ja no volem ser tutelats per ells. Els desitgem molta sort, no els volem cap mal, només ens volem governar nosaltres mateixos.

Per aquells que diguin que no som majoria, ho tenen molt fàcil, fem un referèndum i ens comptem. Però no ho accepten de cap manera. No serà que tenen por de perdre’ns? No serà que tenen por de perdre els 16.000 milions que cada any paguem els catalans a Espanya i que no tornen? No serà que tenen por que no puguin fer més AVE inútils amb els nostres diners? No serà que tenen por que si som independents farem de l’aeroport de Barcelona el més important del sud d’Europa? Que creixerem econòmicament molt per sobre d’ells? Que garantirem la protecció de la llengua i la cultura catalana? Que podrem fer d’una vegada hospitals i escoles amb tots els equipaments moderns que necessitem? Que tinguem uns trens de rodalies dignes? La llista és inacabable.

Per dignitat, seguirem lluitant tot i les contínues amenaces que rebem.

VISCA CATALUNYA LLIURE!