Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Juny 2017

Juny 2017

NOMS PROPIS

El darrer ple de la Paeria de Cervera ha tingut dos noms propis que vull destacar en  aquesta salutació.

 

El primer és Toni Nadal, ja que la Paeria ha decidit dedicar un espai a qui va ser un entusiasta de la nostra ciutat i la nostra comarca. El Toni ens va deixar massa aviat, fa ja 5 anys i això ens va trasbalsar. Una societat agraïda és una societat més justa i més rica. El Toni mereixia un reconeixement d’aquestes característiques. De fet, vam agafar el compromís amb la família de dedicar un espai de Cervera a la seva memòria. Aquestes coses s’han de fer més bé que no pas ràpid i vam estar pensant quin podria ser el lloc més adequat de Cervera per al memorial. Hi vam donar tombs. Un bon dia visitant com anaven les obres de la Barbacana vaig anar a veure la nova placeta mirador que s’ha fet a la muralla i em vaig adonar que aquell seria el lloc ideal per dedicar-lo al Toni. Un espai tranquil, prop del centre de la ciutat, amb unes vistes meravelloses dels camps de Cervera i la Segarra, una placeta nova en ple nucli antic remodelat.

Ràpidament vaig trucar la Teresa, la mare del Toni, per convidar-la a visitar tots dos aquell espai. Quan vam arribar l’emoció de la Teresa em va confirmar que aquell espai era el més indicat. Mai podríem haver dedicat un espai al Toni sense el vistiplau de la família. Així, el dissabte 10 de juny, a les 18 hores, farem l’acte de reconeixement al Toni i la inauguració del mirador Toni Nadal. Tots els ciutadans hi esteu convidats.

 

El segon nom propi ha estat la Rosa Fabregat. El Ple va decidir també per unanimitat nomenar-la Filla Predilecta de la ciutat. La Rosa ha estat una gran professional del sector farmacèutic, una escriptora de prestigi i una valenta defensora dels drets de la dona. Una persona compromesa que en els darrers temps està vivint diversos reconeixements a la seva trajectòria, entre els quals la Creu de Sant Jordi. Va ser la padrina de Cervera Vila del Llibre fa uns mesos i ara té l’honor de ser Filla Predilecta de la ciutat de Cervera. Un dissabte de juliol farem l’acte solemne per retre-li els honors a la sala de Plens de la Paeria de Cervera.

En les diverses vegades que he parlat més recentment amb ella m’ha mostrat emocionada el seu agraïment a la ciutat i a tots els paers i entitats que hem donat suport a aquest just i necessari reconeixement.

 

Es tracta de dir gràcies, una cosa tan senzilla i que de vegades tant costa de dir. Cervera donarà les gràcies al Toni Nadal i a la Rosa Fabregat, perquè s’ho mereixen i perquè nosaltres ens sentim orgullosos d’ells.