Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Juliol 2017

Juliol 2017

MIREM ENRERE I ENDAVANT

Estem just a la meitat del mandat i, per tant, és moment de fer una mirada enrere per fer balanç i a la vegada centrar tots els esforços a fer que els propers dos anys siguin al més productius possible per a la ciutat de Cervera.

Mirant enrere és inevitable no fer referència a les obres de transformació del centre de la ciutat. Parlar d’aquestes obres és fer-ho també de l’anterior Equip de Govern, amb el qual vam tenir la fermesa de tirar endavant el projecte de remodelació de la plaça Universitat, que des del primer dia s’ha demostrat que va ser un èxit.

Amb aquell mateix Equip de Govern vam ser capaços de redactar un nou projecte que completava aquesta obra inicial i que afectava el carrer General Güell, la plaça Sant Miquel, el carrer Santa Anna i la plaça Santa Anna. Aquest projecte s’ha fet realitat amb l’Equip de Govern actual, i juntament amb la reforma dels carrers Sant Domènec, Sant Magí, Barcelona i Barbacana ha suposat una de les transformacions més grans de la ciutat.

Aquests darrers dos anys hem treballat molt durament amb la Regidoria de Territori per millorar els carrers, voreres, places, parcs i jardins de la ciutat i he de dir que em sento molt satisfet de la feina feta.

S’ha avançat moltíssim en l’àrea de Comerç per potenciar aquest sector tan important a la nostra ciutat. La regidora ha proposat dinamitzar grups de treball de comerciants que en grups treballen diversos aspectes que els afecten amb molt bons resultats.

S’ha treballat també dur per atreure inversions a Cervera que han generat llocs de treball. Les noves perspectives econòmiques ens permeten ser optimistes malgrat que encara hi ha molta gent a l’atur, però des de la Paeria s’ha mediat entre empresaris i Generalitat per consolidar projectes a la ciutat. Entre tot s’ha passat dels més de 800 aturats l’any 2011 a menys de 500 en aquests moments.

Ara mirem endavant i tenim nous reptes amb els quals estem treballant dur per fer-los realitat. El Pla de mobilitat, el Pla de paisatge, la capitalitat de la cultura, els plans de voreres que es faran anualment, una solució a les limitacions d’instal·lacions esportives, entre altres actuacions que quedaran fixades en el nou Pla de govern fins a final del mandat.

Tot i les discrepàncies polítiques lògiques i legítimes, vull destacar el bon clima de col·laboració amb tots els regidors del Consistori, als quals vull donar les gràcies per entre tots, i des de les diferents responsabilitats que tenim, tirar endavant la ciutat per fer-la cada vegada millor. En aquests dos anys ens hem reunit més de 50 vegades i això s’ha demostrat molt positiu per Cervera.

Preparem-nos per dos anys trepidants durant els quals volem rematar aquesta transformació de Cervera.