Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Febrer 2017

Febrer 2017

MÉS FORTS PER CERVERA

Fa uns dies l’equip de govern ha estat ampliat amb la incorporació del paer no adscrit Antonio Delgado. Penso que és una molt bona notícia per la ciutat de Cervera ja que ens dóna l’estabilitat necessària per fer avançar la ciutat com mereix. A partir d´aquí voldria fer diverses reflexions.

Les persones que en un moment donat decidim presentar-nos a una llista electoral ho hem de fer amb l’únic objectiu de treballar per la nostra ciutat i per l’interès general, en aquest cas per servir els cerverins i fer tot allò que sigui possible per millorar Cervera. En cap cas ha de ser per interessos particulars i tampoc per interessos de partit. Els partits han de ser una eina per fer bones polítiques, no han de ser mai l’objectiu.

Les eleccions municipals de 2015 van donar uns resultats amb molta dispersió de vot a tot el país, això vol dir que no hi ha grans majories i en canvi hi ha molts partits representats. El cas de Cervera és dels més singulars de tot Catalunya, ja que amb només 13 regidors al Consistori hi ha fins a 8 partits representats. És, per tant, molt fàcil endevinar que governar en aquestes condicions és molt complex.

Des del primer dia hem intentat arribar a acords per donar la màxima estabilitat al govern i la nostra manera de fer, summament participativa amb tots les membres del Consistori, ha permès que el clima polític cerverí sigui prou moderat com per poder treballar en condicions. En aquest sentit he d’agrair que el to de l’oposició sigui de respecte dins de la legítima discrepància política.

Tot i això, el fet de no tenir majoria absoluta porta dificultats més grans per fer realitat els projectes de govern. Per tant, de manera també legítima, hem anat a la cerca d’aquesta estabilitat, que en aquest cas ens dóna la incorporació del paer Antonio Delgado. Fa un any el paer Josep Ortiz es va incorporar a l’equip de govern i la valoració que en faig com a paer en cap és molt positiva.

Sense majoria hem fet realitat projectes tan importants com la remodelació de tot el centre o les obres del nucli antic, les millores dels espais públics, els nous projectes culturals exitosos com Vila del Llibre o la capitalitat de la cultura catalana, hem creat noves partides per a serveis socials i hem facilitat l’arribada d’empreses a Cervera. Si anem una mica més enrere en el temps, en minoria hem aprovat un gran projecte històric com el POUM, vam fer la remodelació de la plaça Universitat o vam aprovar el premiat Pla de Paisatge de Cervera. És impossible fer realitat tots aquests projectes en minoria sense grandíssimes dosis de diàleg i també de generositat. Això ens avala.

Ara toca treballar de valent, pensant en Cervera, no en els partits amb els quals ens hem presentat. I ho farem posant la directa. Anirem a totes per fer realitat altres reptes que semblaven impossibles com recuperar l’entrada per la carretera de Guissona; obrir el Sindicat amb un projecte innovador; buidar l’espai ocupat per arxius sense valor a la Universitat per ampliar museu i biblioteca; fer noves instal·lacions esportives com pistes de pàdel, pista d’atletisme o una carpa poliesportiva, i lluitarem per disposar d’un auditori en condicions. Farem també aquelles actuacions no tan visibles però necessàries com la millora global de les voreres de la ciutat o les petites actuacions als barris i pobles agregats.

Ens sentim forts i molt animats per seguir amb la transformació positiva de la ciutat. Us demanem que ens feu costat i ens ajudeu.

Us desitjo a tots una molt bona Festa Major del Santíssim Misteri.

Gràcies.