Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Gener 2017

Gener 2017

ELS PROPERS REPTES

El nou any 2017 serà el de l’acabament de grans projectes de la ciutat i de la posada en marxa d’altres de nous.

A l’estiu, amb les obres des de la plaça Sant Miquel fins a la plaça Santa Anna que s’inicien aquest mes de gener, quedarà enllestida la gran transformació del centre en una àmplia zona per a vianants, una intervenció potent que canviarà absolutament els hàbits dels cerverins, que disposarem de molt més espai públic per al passeig i el gaudi, i que afavorirà definitivament la reactivació econòmica i comercial, la realització d’activitats culturals, socials i de tota mena i la potenciació de les terrasses. Cervera no era ciutat de terrasses i des de la tranformació de la plaça Universitat dóna gust veure l’ambient que es viu a la zona.

Aquest any nou es posaran en marxa nous projectes també molt importants. Un és la reobertura de l’entrada a Cervera per l’antiga carretera de Guissona, una entrada que mai s’hagués hagut de tallar i que hem lluitat molt per recuperar amb negociacions dures amb tres consellers de Territori com Lluís Recoder, Santi Vila i Josep Rull. Finalment ens n’hem sortit i la Generalitat iniciarà a l’estiu unes obres, amb un cost d’1,3 milions d’euros, que connectaran l’antiga carretera amb la gran rotonda sobre l’autovia A-2. El 100% del cost l’assumirà la Generalitat.

Altres projectes importants que hem aconseguit que la Generalitat pagui en la seva totalitat són la millora de la façana de la Universitat que dóna al carrer Canceller Dou. El Govern hi dedicarà 240.000 euros, quan fa dos anys ens van demanar que ens féssim càrrec de la meitat d’aquest import. Ens hi vam negar perquè es tracta d’un edifici de la Generalitat i finalment han acceptat pagar el 100% de la inversió.

La Generalitat pagarà també el 100% d’una intervenció de prop de 60.000 euros per millorar l’acústica del Paranimf de la Universitat i tenim el compromís del conseller de cultura, Santi Vila, d’iniciar per fi aquest any el buidatge de l’Arxiu que té la Generalitat a l’ala de la Universitat del carrer Manel Ibarra, deixant un gran espai que podrem dedicar a altres activitats culturals i educatives.

Així, el mes de juny ens situarem just a la meitat del mandat amb els grans projectes estratègics realitzats. Què tenim pensat per als darrers dos anys de mandat? Ho explicarem a principis d’any amb la presentació del Pla de Govern un cop haguem aprovat els pressupostos, però anticipo que tenim com a reptes fer una gran actuació global a la ciutat de millora de voreres; crear una nova pista poliesportiva coberta, que en el futur hauria de ser el nou pavelló poliesportiu; la creació d’una pista d’atletisme de terra; la reconversió d’un dels teatres de la ciutat en un teatre/auditori modern i municipal; la creació de noves zones verdes; i un projecte que ens fa especial il·lusió, l’obertura de l’edifici del Sindicat agrícola amb la realització prèvia del corresponent Pla d’usos, on destacaria un espai museïtzat però especialment una gran zona dedicada a l’activitat econòmica.

Tots aquests són grans reptes per als propers anys, que han de consolidar una transformació històrica de Cervera que vam iniciar l’any 2011. Em sento molt orgullós de la feina feta, una gran feina que espero que els cerverins sapiguin valorar i els propers alcaldes siguin capaços de continuar.

Molt bon any 2017!