Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Desembre 2017

Desembre 2017

 

Arriba un nou Nadal, el temps passa ràpid. Tornarem a organitzar dinars i sopars d’empresa, trobades familiars, retrobades amb els amics i ens farem regals com una forma més de manifestar la nostra estima envers els que ens envolten.

L’època de Nadal està farcida de tradicions i costums que marquen de manera notable la nostra rutina. Un increment de l’activitat comercial, àpats una mica més carregats, convivència més o menys portable amb nadales que sonen per arreu, attrezzos a les llars, comerços i carrers que ens recorden que estem en una època especial, concerts que converteixen els nostres carrers i places en auditoris improvisats.
El dia a dia de les nostres vides sovint és prou atrafegat i tenim també el nostre dret a viure les festes de Nadal com considerem oportú, és a dir, com vulguem o com puguem.

En tot cas és una evidència que estem vivint uns moments excepcionals al nostre país, i entre totes les excepcionalitats, una especialment ens frapa a tots.Tenim dirigents polítics i d’entitats socials empresonats i el president i alguns consellers a l’exili per les seves idees, i això pensàvem que no era possible en un estat de dret i democràtic. Això no és normal de cap de les maneres.
Hem de procurar ser feliços aquestes festes, i sempre. Hem de procurar gestionar les emocions per estar bé sempre que puguem. Però també tenim l’obligació d’exercir el nostre compromís per intentar fer un món millor. Ningú hauria de defugir d’aquesta responsabilitat. No ho tenim fàcil, però ara tenim unes eleccions el dia 21 de desembre, convocades després de l’aplicació d’un article 155 que està sotmetent Catalunya a una repressió mai vista en democràcia.
El dia 21 de desembre tenim a través de les urnes l’oportunitat de dir al món el país que volem. És una nova oportunitat que no podem deixar escapar i jo com a paer en cap de Cervera animo a la ciutadania a participar-hi massivament. I això és perfectament compatible amb intentar tenir unes festes de Nadal alegres i felices.

Espero que així sigui per tothom.

Bon Nadal i Feliç Any Nou!