Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2017 Agost - setembre 2017

Agost - setembre 2017

Quan llegiu aquestes línies les obres estaran pràcticament acabades. Queden només els retocs finals, col·locar algun element de senyalització i potser alguna jardinera o banc. El cas és que ja ha passat prop d’un any i mig des que es van iniciar unes obres històriques a la ciutat i he de manifestar que em sento molt satisfet per tot plegat. Unes obres d’aquesta magnitud que han remodelat fins a 11 carrers i places són una aposta molt valenta per part de l’Equip de Govern, i per aquest motiu vull manifestar la meva felicitació i agraïment a tots els companys de govern per haver estat capaços de fer realitat una transformació història de la ciutat.

La transformació de l’envellit i obsolet centre històric de Cervera en un dels grans espais per a vianants del nostre país es va iniciar amb la remodelació total de la plaça Universitat. Aquesta obra va suposar la creació de grups de forta oposició, fins i tot amb pancartes que algunes encara es poden veure en algun balcó. El temps ha demostrat que aquella va ser una gran i necessària obra i l’acceptació i reconeixement de les bondats d’aquesta intervenció han facilitat i molt els treballs d’aquesta segona fase que hem anomenat del Camí de Sant Jaume.

Les molèsties hi han estat, com en totes les obres. Fins i tot pèrdues en els comerços, però ha valgut molt la pena perquè hem millorat i molt la qualitat de vida de la ciutat i des del primer moment hi haurà un retorn econòmic general. Molts comerciants ja han vist les possibilitats d’aquest nou espai creat i estan millorant els seus comerços.

Vull manifestar, doncs, el meu agraïment a veïns i comerciants per la paciència i una molt bona actitud col·laboradora en tot aquest temps.

En números les obres han suposat, inclosa la plaça Universitat, 1.253 metres lineals de carrers i places, amb una superfície total d’11.196 metres quadrats i la col·locació de 221.000 llambordes de pedra.

El pressupost de licitació ha estat de 3.855.525 euros, que s’han adjudicat per un import de 2.749.983 euros, dels quals un 72% de l’import han estat subvencions que hem estat capaços d’aconseguir de diverses administracions.

Aquestes gran obres es complementaran amb tres intervencions menors però importants a la zona del Bonavista, al túnel del Casal i davant el túnel de la Barbacana, que es faran a finals d’any.

Enhorabona a tota la ciutat per aquesta històrica millora que tots hem de saber gaudir i aprofitar.

Bon estiu a tots.