Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Octubre 2016

Octubre 2016

El Parlament de Catalunya ha aprovat un full de ruta en el que queda clar el compromís de celebrar un referèndum vinculant per la independència de Catalunya com a màxim el setembre de 2017 i unes eleccions constituents pel 2018. Tot i que hi ha més d´una manera de plantejar aquest objectiu, són favorables al referèndum Junts pel Sí, CUP i Catalunya Sí que es pot, i això suposa una claríssima majoria al nostre país.

El procés cap a la independència està ja a la seva fase final i per poder-lo culminar és necessària una confirmació a les urnes. Per això cal seguir fent pedagogia de les bondats que suposaria ser un país lliure i independent i de l´autèntic drama que suposaria seguir dintre de l´Estat espanyol. Hem d´ampliar tot el possible el suport a la via de la independència.

En aquesta revista els articles del paer en cap fan referència a aspectes de la ciutat de Cervera. La independència ens afecta a la nostra ciutat de manera clara, com a la resta de ciutats de Catalunya. En els darrers anys, a la Paeria de Cervera hem estat capaços de seduir les diferents administracions per aconseguir importants subvencions que ens permetran transformar la ciutat, millorant carrers i places, espais i edificis públics, instal·lacions esportives, etc. I tot això amb unes limitacions pressupostàries molt i molt grans.

Imaginem-nos que els 16.000 milions d´euros anuals que paguem d´impostos els catalans, diners que van a Madrid i no tornen, es quedessin a Catalunya. Disposaríem de més recursos per seguir fent actuacions també a la nostra ciutat, millorar les muralles, construir un nou pavelló poliesportiu que tanta falta ens fa, fer realitat la connexió amb la carretera de Guissona o disposar d´un millor finançament municipal que actualment està molt limitat.

La independència de Catalunya no és l´objectiu, és el camí per arribar a l´objectiu i és que els catalans i catalanes i les futures generacions tinguem una vida millor i més digna. L´Estat espanyol no vetlla per aquesta dignitat i es dedica a vetar lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, com el de la pobresa energètica, o es dedica a frenar el corredor mediterrani o a atacar contínuament la nostra llengua.

És per això que vull expressar tot el meu suport al Govern de la Generalitat de Catalunya i el Parlament en aquest procés que ens ha de portar a la plena independència i estic a la seva disposició i a la del president de la Generalitat Carles Puigdemont per assolir aquest objectiu.