Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Novembre 2016

Novembre 2016

Fa uns dies hem viscut l’èxit absolut de la Vila del Llibre a la nostra ciutat. Hem vist el carrer Major amb un ambient extraordinari, familiar, de gent que estima els libres i la cultura, que els agrada passejar pels nostres carrers i més en aquest ambient tan festiu i alegre. La relació d’autors i editorials que hi han participat ha estat un luxe i poquíssimes vegades s’han pogut tenir junts en una mateixa ciutat els autors que hem tingut a Cervera, segurament només a Barcelona el dia de Sant Jordi.

L’Equip de Govern tenim una tarannà emprenedor i tenim valentia per afrontar nous reptes i esdeveniments que dinamitzin la ciutat econòmicament, socialment  i culturalment. Tenim autoestima per la nostra ciutat i les nostres possibilitats i seguim pensant que la cultura és una eina clau per ser una societat més lliure i plural.

Des que sóc alcalde hem lluitat molt amb els meus companys de govern per ser un referent en aquest sentit. Hi ha activitats culturals que fa molts anys que es fan i, per tant, són moltes les persones i entitats que hi han contribuït decisivament. La nostra aportació com a govern ha estat adaptar els objectius a les noves necessitats, fent-los molt més ambiciosos, comunicant més i millor aquest potencial cultural per fer-ne marca de la ciutat, prestigiant-la i atreure més visitants, a la vegada que hem creat nous esdeveniments com els pianos al carrer del Maria Canals, Ciutat Gegantera o la mateixa Vila del Llibre. Ser referent en cultura hauria de ser un orgull per als nostres ciutadans i estic convençut que així és.

Les dificultats econòmiques per als ajuntaments encara hi són. Tenim una manca de finançament més que preocupant, a causa que l’Estat espanyol no ens té en compte quan som l’Administració més propera al ciutadà i hem d´atendre les necessitats més immediates sense disposar dels recursos necessaris. Tot i això hem de poder donar els serveis bàsics i atendre les necessitats de la ciutat i ho fem de manera adequada i al més eficient possible.

Estem acabant l’any i és hora de plantejar els nous pressupostos per al 2017. Ho farem de nou amb la intenció d’arribar al màxim consens possible, per seguir fent créixer i millorar una ciutat que estimem i que està seguint una de les transformacions més importants de la seva història.