Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Març 2016

Març 2016

Aquest número de la revista Paeria el dediquem al Pressupost 2016, que el passat dia 22 de febrer vam presentar públicament a l’Auditori municipal en un acte sense precedents a la ciutat i, com sempre, amb torn obert de paraules per a tots els assistents. Hi havia força gent, però molta menys de la que m’hagués agradat. Es va comunicar a la població via xarxes socials, web de la Paeria i cartells repartits per la ciutat. Això ens hauria de portar a tots a una reflexió. Som una societat cada cop més exigent, demanem transparència i participació als polítics i fem bé, però estem la ciutadania a l’alçada quan se’ns dóna l’oportunitat d’assistir a actes com aquest que es fan per primera vegada? Com a paer en cap tinc la voluntat de seguir per aquest camí i, per tant, seguirem presentant els comptes municipals i dirigint la Paeria amb criteris de Bon Govern.

Aquest camí inclou la realització de Plans de Govern com el que vam fer dos anys i en aquests moments estem acabant de redactar el Pla de Govern 2016-2019, que també serà presentat als cerverins properament en un acte públic.

Pel que fa al pressupost 2016, volem manifestar que s’ha elaborat donant a tots els partits espais i temps suficients per participar-hi. Hem acceptat la majoria d’accions que se’ns ha proposat, de manera directa o indirecta, i ho explicarem amb detall a la ciutadania. Són uns pressupostos amb un creixent contingut social ja que s’ha creat una nova bossa de 25.000 euros que es dedicaran a allò que entre tots els regidors del Consistori decidim a partir de les peticions de les entitats socials amb les quals treballarem per tractar aspectes de pobresa i primeres necessitats. És pervers dir que els 63.000 euros que dedica la Paeria a la neteja d’espais públics contractant la Fundació Xavier Paules són una partida que no es pot comptabilitzar com a despesa social. Tècnicament i legalment estem obligats a posar-ho a la partida de manteniments, però si algú no entén que aquesta és una partida eminentment social és que no coneix ni valora l’extraordinària tasca que fa l’entitat i que el nostre Equip de Govern recolza totalment.

El Grup Municipal d’ERC va fer diverses aportacions que agraïm sincerament però va manifestar legítimament que tenim massa despesa en cultura i que cal reduir-la. No ho compartim i seguirem apostant absolutament per potenciar la cultura a Cervera i estem ja treballant amb nous projectes que van posicionant Cervera com una capital nacional en aquest aspecte. Aquest posicionament està ajudant a portar inversions molt importants a la ciutat i esdeveniments amb un impacte econòmic considerable per a Cervera. Cal doncs avançar per acostar posicions i poder així garantir aquest lideratge cerverí en un tema tan estratègic. Si volem construir junts un país millor, la cultura n’ha de ser un pilar.

En el capítol d’inversions hi ha projectes molt importants que complementaran els que ja estan en marxa i que faran que en un any l’aspecte de la ciutat no tindrà res a veure amb el de fa quatre anys. Haurem fet realitat la conversió en zona de vianants de tot el centre i millorat totalment carrers del nucli antic com els de Sant Domènec, Sant Magí, Barcelona i Barbacana. Serà un any molt complicat pel que fa a la mobilitat i demanem disculpes per anticipat per les molèsties, però valdrà molt la pena ja que suposarà una millora important en la qualitat de vida de les diferents zones afectades.

Us prego que mireu detingudament aquest número de la revista, on es compara els impostos que paguem a Cervera amb altres municipis i el deute de la Paeria, que gràcies a una molt bona tasca feta els darrers quatre anys, permet a l’Ajuntament afrontar aquests nous projectes transformadors.