Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Juny 2016

Juny 2016

PARTICIPACIÓ

Estem vivint una interessant etapa a tot el país en la qual el diàleg i el consens són obligats per poder tirar endavant els projectes de ciutats i pobles, i també els de país. Sobre aquest nou escenari se’n parla molt a tot arreu, però no tothom predica amb l’exemple. A Cervera, en canvi, l’Equip de Govern estem generant espais de trobada, debat i participació amb tots els paers del Consistori i tots els ciutadans com mai s’havia vist a la ciutat.

Hem mantingut més de 30 reunions amb tots els regidors de l’oposició, que també estan convidats a una Junta de Govern cada mes; s’ha creat la Comissió d’Estudi, on tractem tots aquells temes estratègics de la ciutat i estem oberts a tantes propostes com ens arribin; i els grups de treball, on es treballa amb detall cada un dels temes importants com són el Pla de mobilitat, la Taula de Paisatge, la catalogació i valoració dels llocs de treball de la Paeria, la Taula de comerç, etc.

Estem donant la cara contínuament amb la ciutadania presentant els pressupostos, explicant-los en detall i donant la paraula als veïns tanta estona com calgui, rendint comptes del Pla de Govern o amb sessions mensuals explicant tots els detalls relacionats amb les obres d’aquest any.

Aquesta actitud, que no tothom té, mereix ser tinguda en consideració. Sovint demana més aquell que havent tingut l’oportunitat no ha fet allò que ara exigeix. La ciutadania ha de saber valorar aquestes oportunitats i participar de manera activa. Estem veient com en altres municipis s’han posat en marxa algunes consultes amb molt baixa participació ciutadana. Alguna cosa doncs no va prou bé. Exigim que se’ns tingui en compte i quan ens demanen l’opinió no hi participem.

Penso, doncs, que a Cervera es dóna per primera vegada una situació que tots hem de saber valorar i aprofitar, perquè vés a saber si els que ens segueixin en el govern voldran mantenir. És per això que animo a tothom a participar d’aquestes jornades que la Paeria ofereix als ciutadans.

Estem treballant un pla pilot d’audiències públiques que faríem periòdicament on explicaríem els aspectes més importants que afecten la ciutat amb torns oberts per al públic perquè preguntin allò que vulguin sobre la ciutat. Nosaltres prediquem amb l’exemple i esperem que els que vinguin darrere nostre tinguin el mateix compromís.