Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Febrer 2016

Febrer 2016

El Santíssim Misteri és un dels fets històrics més importants de la història de la nostra ciutat. Uns fets que es remunten a l’any 1540 i que gairebé cinc segles després continuen recordant-se amb un dels actes culturals més potents de la ciutat, Les Completes. Els cerverins som responsables de la protecció del nostre patrimoni cultural i, per tant, hem de fer tot el possible perquè la tradició de Les Completes segueixi respectant-se en els trets que més la identifiquen.

La data del 5 de febrer està marcada al calendari de tots els cerverins i és impensable que la festa es pugui fer en una altra data per fer-la coincidir en cap de setmana. No es discuteix, per tant, la necessitat de respectar aquesta data del 5 de febrer pel cant de les Completes, com tampoc ho és l’espai on ha de tenir lloc. Santa Maria va ser testimoni del Santíssim Misteri i aquest fet dóna encara més emoció i solemnitat a aquest esdeveniment tant important.

L’altre aspecte que cal seguir respectant és la gratuïtat de l’esdeveniment, ja que aquest ha de ser un acte obert a tothom. Convidem persones de totes les contrades a venir a Cervera a viure Les Completes, un acte que amb la participació recentment incorporada de l’Àliga de la ciutat encara té una càrrega simbòlica més important.

Les ciutats ens hem d’anar modernitzant, utilitzant les noves tecnologies que tenim al nostre abast i aplicant nous criteris de gestió i participació. Aquesta modernització és perfectament compatible amb el respecte per la tradició, la mateixa que ens identifica com a poble. És en aquest sentit que els darrers anys s’han fet exitoses versions de les Completes en format jazz i de ball que han permès veure les diverses possibilitats d’aquestes Maitines del Santíssim Misteri de les quals els cerverins ens sentim tan orgullosos.

Espero i desitjo que tots ho gaudiu i que assistiu als actes de Festa Major organitzats per la Paeria de Cervera.

Bona Festa Major!