Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Desembre 2016

Desembre 2016

REIVINDICACIONS I AGRAÏMENTS

La salutació d’aquest mes va de reivindicacions i reconeixements.

Vull fer referència, en primer lloc, a la gent gran, sovint massa oblidats a la nostra societat, quan en altres cultures tenen un respecte sagrat. Des de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra s’ha posat en marxa la campanya “Tracta’m bé”, a la qual des de la Paeria de Cervera donem suport per tal que les nostres persones grans visquin amb dignitat, rebin afecte, siguin escoltades, puguin decidir sobre els seus diners o sobre com volen viure. És una campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran a la qual tots som convidats a participar.

Reivindiquem també els drets de les dones, i és trist que ho haguem de fer perquè vol dir que alguna cosa falla encara en aquest sentit a la nostra societat. Mentre hi hagi un sol cas de maltractament físic o psicològic, hem d’estar alerta i fer tot allò que estigui a les nostres mans per erradicar de manera definitiva una xacra terrible i totes aquelles actituds masclistes de la nostra societat.

Voldria fer referència també a diversos reconeixements d’aquests dies. Narcís Saladrigues ha estat homenatjat per la Paeria de Cervera en un acte en què tota la comunitat cultural i musical de Cervera hi ha donat suport. Ell va posar una llavor als anys setanta que posteriorment va esdevenir el Conservatori actual i entitats diverses musicals i del cant coral cerverí.

La científica cerverina Rosaura Esteve, que es troba als Estats Units estudiant el càncer i la seva cura, va rebre fa uns dies el premi Funde per la seva tasca, després que la Paeria de Cervera decidíssim presentar la seva candidatura al premi. Aquest reconeixement ens omple d’orgull.

Francesc Domènec rebrà també un just reconeixement de la Paeria com una persona clau a la ciutat de Cervera en l’àmbit esportiu, en ser un dinamitzador de la pràctica de molts esports. La ciutat li vol agrair també la seva dedicació i empenta en un acte que es farà al pavelló poliesportiu, que portarà el seu nom.

Finalment, volem manifestar també el nostre orgull i satisfacció per les extraordinàries carreres esportives dels germans Márquez. La ciutat de Cervera va sortir massivament al carrer per estar al costat dels dos campions i felicitar el Marc pel seu cinquè títol de campió del món de motociclisme.

Tenim una ciutat amb molt talent, que hem de saber reconèixer, agrair i posar en valor. Dir gràcies hauria de ser més habitual i fàcil de dir.

Tot desitjant que la ciutadania evolucioni amb més expressions d’agraïment en general, aprofito també per desitjar-vos a tots unes molt bones festes i un feliç any 2017.