Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2016 Abril 2016

Abril 2016

L’arribada de la primavera ens porta algunes notícies positives.

Gràcies a la creixent activitat emprenedora i a les accions fetes des de la Regidoria de Promoció Econòmica, tenim el viver d’empreses ple i aquesta és una gran notícia. L’Equip de Govern estem treballant per condicionar nous espais a la ciutat per donar una oferta adequada a les persones emprenedores, a les quals felicitem per la seva valentia i empenta.

En la darrera reunió amb el conseller de Territori, Josep Rull, vam aconseguir el compromís de la Generalitat per recuperar la connexió amb la carretera de Guissona, l’L-311. Es tracta d’una vella reivindicació que serà realitat el 2017, amb un projecte d’1,2 milions d’euros, que permetrà de nou entrar i sortir de Cervera per l’antiga carretera de Guissona, que es connectarà a la gran rotonda sobre l’autovia A-2.

La Paeria de Cervera hem rebut un nou reconeixement, en aquest cas per al Pla de paisatge de Cervera. La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) ha reconegut el Pla de Paisatge de Cervera amb un accèssit als premis Catalunya Territori Enric Lluch per ser un pla de paisatge en àmbit municipal pioner, amb un enfocament simple, clar i molt efectiu, que es pot transposar a altres municipis, especialment de petita i mitjana dimensió. En les properes setmanes tindrem una nova reunió amb els membres de la Taula de Paisatge per anar avançant en la posada en marxa d’accions per millorar el nostre paisatge natural i urbà. El municipi de la Granadella, a les Garrigues, vol seguir els passos de Cervera. Farà el seu pla de paisatge municipal agafant com a referència el de la nostra ciutat i ens ha demanat que participi com a alcalde en una jornada pública dedicada a aquest tema.

Properament s’iniciaran les obres més importants en molts anys a la ciutat, que afectaran diversos carrers i places i que milloraran considerablement Cervera amb la creació de més espais per a vianants fent una ciutat més amable i atractiva. Es faran sessions informatives obertes a tota la ciutadania per informar de les afectacions de mobilitat i del desenvolupament de les obres. Preguem molta paciència i comprensió als cerverins per les molèsties ocasionades en els propers mesos, però estem convençuts que valdrà molt la pena, com s’ha vist ja amb la remodelació i millora de la plaça Universitat.