Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2014 Octubre 2014

Octubre 2014

SEGUIM EL PLA MARCAT

Iniciem la tardor amb un alt ritme d’activitat municipal seguint la planificació prevista. S’està veient que el Pla de Govern 2014-2015 és una eina sense precedents a la ciutat perquè la ciutadania conegui tots aquells temes amb els quals estem treballant. És una guia que, entre altres coses, serveix també per comprovar la capacitat de l’Equip de Govern per fer realitat tots els compromisos adquirits amb la ciutadania.

Hem superat ja les 100 accions fetes i seguim treballant per fer realitat la resta d’accions fins a les 308.

Aquest Pla de Govern el posa com a exemple l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en cursos de formació i conferències per a càrrecs electes i personal públic, la qual cosa és un detall que ens ha de fer sentir orgullosos als cerverins. Estem en una època en què s’exigeix als polítics el màxim compromís i transparència, exigència que no podem oblidar i que cal que fem extensiva també a tota la ciutadania. L’Equip de Govern entenem que aquest Pla, que s’ha fet arribar a totes les llars i que es pot consultar a la web municipal, és un element clau que marcarà un abans i un després en la manera de fer política a Cervera. Neix de la combinació d’un projecte polític escollit democràticament i de les aportacions i propostes dels mateixos veïns a partir del nou procés de participació ciutadana que hem posat en marxa aquesta legislatura amb les més de quaranta reunions ja fetes amb els veïns dels diferents barris de Cervera.

Ja són realitat actuacions com la nova plaça Universitat, les inversions que han millorat el Paranimf, la filmació dels Plens de la Paeria, el pla de millora de voreres que seguirà fins al final de la legislatura, les versions en anglès i francès de la web de turisme, els ajuts socials, les visites a empreses locals o la creació de la Setmana de la Gent Gran, entre moltes altres. Ben aviat presentarem la nova web, el Portal de la transparència, el projecte que farà de Cervera una ciutat capdavantera al país en cardioprotecció, el projecte d’horts socials, la remodelació del pavelló poliesportiu o l’ampliació horària a la biblioteca.

La ciutat segueix endavant amb plena activitat política, cultural i social amb una programació d’actes més pròpia d’una capital de província, però seguim tenint com a principal objectiu afavorir l’activitat econòmica que generi llocs de treball. Segueixen les trobades amb empreses i Administració per portar projectes industrials a Cervera i crear llocs de treball. S’ha reduït lleugerament el nombre d’aturats però hem de seguir lluitant sense descans per fer que projectes que ja són realitat com l’empresa FAE, Mercadona, Custo Barcelona, Casa Tarradellas o els petits comerços posats en marxa els darrers temps es vegin ampliats amb noves propostes. Portar cada vegada més turistes a la ciutat és ja una realitat que genera oportunitats de negoci a la nostra hostaleria i comerç.

En l’àmbit de país, com a paer en cap estic absolutament compromès amb la voluntat del poble català de poder decidir el futur del nostre país amb llibertat i de manera democràtica, i per tant estaré a total disposició del president de la Generalitat, Artur Mas, que de manera exemplar està liderant políticament aquest procés, per fer tot el possible perquè el procés de transició nacional segueixi el seu camí.