Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2014 Novembre 2014

Novembre 2014

EL TREN DE LA LLIBERTAT

El proper diumenge 9 de novembre els catalans tenim una oportunitat històrica de donar la nostra opinió sobre el model d’estat que volem. La societat catalana portem molts anys lluitant de manera pacífica i exemplar per defensar els nostres drets, uns drets que una vegada i altra han estat menyspreats i no respectats. El poble català ha donat mostres continuades de voluntat d’una bona convivència dins de l’estat espanyol, però els greuges que hem patit han acabat esgotant l’esperança de que aquest encaix de Catalunya dins d’Espanya fos possible.

Ha arribat el moment de que el poble català puguem decidir com volem viure, tenim el dret de poder disposar dels nostres propis recursos econòmics per millorar la nostra qualitat de vida i la dels nostres fills i nets, tenim dret a decidir que amb els nostres diners puguem tenir millors hospitals, carreteres, escoles o una millor política cultural i social. Tenim dret a que la nostra llengua, el català, sigui respectada i no tractada amb el menyspreu amb el que ho ha fet l’estat Espanyol.

Catalunya ha estat sempre una terra d’acollida on persones vingudes de diversos territoris s’hi han sentit a gust i se’ls ha respectat els seus costums i sentiments, les seves diferents cultures i així continuarà sent en l’estat català.

Ara és el moment de demostrar al món que volem votar i ho farem de manera pacífica. El món sencer ha vist les mostres de mobilització exemplar del nostre poble i ara que tenim l’oportunitat de dir el que pensem no ens podem quedar a casa.

M’emociona pensar en tot el que estem fent el poble català, estem fent història i som privilegiats de poder-ho viure com a protagonistes. Hem de viure el 9 de novembre.

És molt important una alta participació per moltes dificultats que ens imposin els que no ens volen respectar un dret universal. Us animo i encoratjo a sortir el diumenge 9 de novembre a votar, amb la família, els amics, tots.

No podem deixar passar aquest tren, el tren de la llibertat.