Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2014 Març 2014

Març 2014

ESPAIS PER ALS VIANANTS

La Paeria de Cervera ha posat en marxa un pla de reparació de voreres que ha de millorar considerablement l’estat dels espais públics per als vianants. S’ha actuat a l’avinguda Catalunya i els carrers Victòria, Llibertat, General Güell i Manel Ibarra, entre altres.

Aquesta acció és la 192 del Pla de Govern i es complementa amb altres actuacions ja fetes, en execució o projectades que han de permetre una millora per als vianants. En aquest sentit, podem parlar de l’ampliació de la vorera que es va fer en dos punts de l’avinguda de Catalunya, a la zona dels semàfors i també a la zona de la barana entre els semàfors i Cal Gomà. Aquesta va ser una actuació que ha millorat la comoditat i la seguretat per als vianants.

Una altra actuació en aquest sentit va ser la tala dels arbustos de la vorera del passeig Balmes, al costat de Universitat, que ha millorat la visibilitat i, per tant, la seguretat en una camí escolar i que permet el passeig amb una notable millora de la visió de l’històric edifici.

També s’ha millorat l’estat de la vorera a l’avinguda de Guissona, a la cruïlla amb el carrer de la Sardana, davant del pavelló poliesportiu, posant un nou tram de panots, un banc i una paperera. S’ha ampliat la rampa d’accés a l’avinguda de Catalunya des de l’antiga N-2, al costat del pub BB2. Està previst actuar també als carrers Sant Martí de Maldà, Ferran el Catòlic i molts altres.

Us preguem a tots els veïns que ens ajudeu a localitzar els punts més conflictius que requereixin una actuació de reparació o manteniment. Recomano l’ús de l’E-tram, a la pàgina web de la Paeria, eina molt eficient per resoldre aquests situacions.

La remodelació total de les places de Castellnou i la Prenyanosa, la millora de la de Vergós o la nova plaça i l’entorn del convent de Sant Domènec són exemples d’aquestes polítiques pensades per als vianants. Ho és també la nova estratègia de manteniment i millora dels parcs infantils, posada en marxa l’any passat i que ha suposat una gran millora d’aquests espais de la ciutat.

L’equip de govern volem una ciutat més sostenible, més sana i amb més espais de preferència per als vianants. Volem donar-los prioritat davant els vehicles contaminants. Aquesta filosofia és clarament acceptada en tots els països desenvolupats, en els quals se segueixen polítiques que afavoreixen els drets dels infants, la gent gran i tota la ciutadania en general a caminar amb seguretat, també per les persones amb mobilitat reduïda.

Al nostre país tenim grans professionals de la medicina que no es cansen de repetir que la nostra societat necessita potenciar hàbits saludables i, en aquest sentit, és imprescindible acostumar-nos a caminar més, missatge que tota ciutat que vol ser sostenible i moderna ha de fer-se seu.

Cervera vol ser capdavantera i per això posa en marxa totes aquestes actuacions, destacant el nou centre per a vianants de la plaça Universitat, un espai que serà un referent positiu més enllà de la ciutat per tot el que suposarà de clara millora estètica potenciant el majestuós edifici de la Universitat i sent un punt de trobada i convivència, ideal per passejar i fer-hi actes socials, culturals i festius.

Ens queda molta feina, una part ja està planificada, i la resta la planificarem entre tots per fer de Cervera una ciutat amable amb la màxima qualitat de vida possible.