Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2014 Maig 2014

Maig 2014

PRESSUPOSTOS 2014 I POUM

Els darrers dies s’han produït fets importants i molt positius a la Paeria de Cervera. En el Ple del passat 29 d’abril es va aprovar el pressupost 2014, que ens permetrà treballar en els projectes previstos per a aquest any. Aquest pressupost inclou totes les accions enumerades en el Pla de Govern 2014-2015 per a aquest any i moltes altres, entre les quals les millores a la biblioteca, la compra de desfibril·ladors, les millores a l’edifici del Centre Obert, la reparació en el paviment de diversos carrers, el suport a l’activitat “Un Dia de Conte”, el catàleg del bestiari o la millora de l’Antiga Biblioteca, que permetrà la tornada de les corals al seu espai original.

En un moment d’extrema dificultat, el govern de la Paeria assumeix amb valentia i responsabilitat compromisos per fer avançar la ciutat, millorar la qualitat de vida dels veïns, generar activitat que aporti valor afegit i reactivi l’economia i que faci de Cervera una ciutat atractiva per viure-hi i per ser visitada.

Hem tingut el coratge d’anticipar a la ciutadania totes les accions que farem aquest 2014 i el 2015 (308 en total) i crec sincerament que el més important que es pot esperar d’un polític és que compleixi allò que diu que farà. Els pressupostos aprovats i la capacitat de treball del govern i els treballadors de la Paeria permetran que el Pla de Govern es compleixi. Vull afegir que el nostre Pla de Govern 2014-2015 està sent motiu de felicitació i reconeixement per part d’institucions diverses, des del mateix president de la Generalitat, Artur Mas; fins a diversos consellers; alts càrrecs polítics, i representants d’institucions que treballen al nostre país en l’àmbit de la transparència i la participació ciutadana. La setmana passada es va posar el nostre Pla de Govern com a exemple de compromís democràtic al programa “El Matí de Catalunya Ràdio”.

El 6 de maig vam viure un Ple històric a la Paeria de Cervera amb l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per unanimitat. És una excel·lent notícia per a la ciutat ja que estem en el camí correcte per fer realitat el Pla d’Ordenació Urbana Municipal després de dècades d’intents fracassats. S’està fent un gran treball amb la participació de la majoria de partits representats al Consistori i un gran suport del Ple. Després del corresponent període per presentar al·legacions, s’ha d’aprovar provisionalment de nou al Ple de la Paeria per passar a la Generalitat de Catalunya, que haurà de fer l’aprovació definitiva abans del final de la legislatura.

Iniciem el mes de maig amb dos bones notícies més. Per un costat, la Generalitat ha fet ja l’ingrés a la Paeria de Cervera de 345.000 euros corresponents al curs 2011-2012 del Conservatori i l’Escola de Música, després de setmanes de treball del govern de la Paeria amb diverses conselleries i diputats al Parlament. Per un altre costat, l’Institut Català de Finances farà una inversió de més de 600.000 euros aquest estiu amb l’enderroc de les instal·lacions de l’antiga Agudana, que permetrà millorar la seguretat i la imatge del nostre polígon industrial i deixarà els terrenys en condicions més atractives per atraure nous projectes empresarials.