Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2014 Gener 2014

Gener 2014

PLA DE GOVERN DE CERVERA 2014-2015

Fa uns dies l’Equip de Govern vam presentar a la ciutadania el Pla de Govern de Cervera 2014-2015. Aquest document s’ha repartit a totes les cases de la ciutat i es pot descarregar a la web de la Paeria www.cerverapaeria.cat.

Es tracta d’un document sense precedents a la ciutat ja que enumera 308 accions que l’Equip de Govern vol portar a terme en els propers dos anys al municipi de Cervera. Però no només seran aquestes accions les que es materialitzaran, sinó que les diferents àrees i regidories de la Paeria continuaran fent la seva tasca pròpia del dia a dia i també treballarem sobre les diferents problemàtiques que vagin sorgint en el decurs de la legislatura.

Aquest Pla de Govern és un compromís valent que hauria de ser obligatori presentar-lo en política.  Tenim un objectiu clar: millorar la qualitat de vida dels cerverins i procurar que es donin les condicions perquè tothom tingui uns mínims garantits per viure dignament. Són moltes les competències que no ens són pròpies i depenem de la Generalitat, la Diputació o el Govern Central per poder garantir aquests mínims dels quals parlem, però en tot cas volem manifestar el nostre compromís per treballar per la ciutat i lluitar totes i cadascuna de les accions que s’enumeren en el Pla.

El document suposa també un pas endavant pel que fa a la transparència de l’acció de govern de la Paeria, que esperem que animi propers governs a seguir-lo realitzant.

El Pla s’ha elaborat després de tenir multitud de reunions i trobades amb representants de barris, pobles agregats, comerciants, empresaris, entitats i veïns que, a títol individual o com a col·lectiu, ens han vingut a visitar o ens han aturat pel carrer per fer-nos saber les seves inquietuds i les seves propostes.

Un aspecte molt important d’aquest Pla és la rendició de comptes abans d’acabar la legislatura, moment en què haurem d’exposar tota la feina feta i donar explicacions de per què alguna acció no s’ha pogut portar a terme, si és el cas.

Tot i les limitacions d’un Ajuntament i les poques competències en aquest camp, hem posat en primer lloc tot el que fa referència a la promoció econòmica de la ciutat, entenent que allò que preocupa més els cerverins és precisament l’atur i la possibilitat de crear llocs de treball a Cervera, una tasca en la qual treballarem sense defallir i que ens marquem com el principal dels nostres objectius.

Desitgem doncs que aquest 2014 sigui un any feliç per a tothom i que ens porti nous llocs de treball, que sens dubte ajudarien molt a cerverins i cerverines a afrontar el futur amb més optimisme.