Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2014 Agost - Setembre 2014

Agost - Setembre 2014

LA NOVA PLAÇA UNIVERSITAT

Hi ha un nou espai a Cervera que a partir d’ara donarà molt joc i passarà a ser el centre neuràlgic de la ciutat, la nova plaça Universitat. Aquest mes d’agost serà el primer que els cerverins i els visitants podrem gaudir de la plaça totalment acabada. Un espai que serà punt de trobada dels cerverins, que en sereu protagonistes com a vianants.

La nova plaça Universitat, a part de ser una de les més maques del nostre país, té una magnitud impressionant, posa en valor l’extraordinari edifici de la Universitat, permet als nens i les nenes passejar i jugar amb seguretat, als compradors potencials passejar amb comoditat per les amplíssimes voreres amb una visió privilegiada dels aparadors del nostre comerç. Els comerços llueixen més que mai i els espais enjardinats donen color i frescor en un entorn que ha passat a ser màgic.

Ara tot són felicitacions, però l’Equip de Govern i l’alcalde en primera persona hem hagut de patir durant mesos tota mena d’atacs i crítiques amb molta hostilitat.

L’obra es va pressupostar en 875.000 euros, i en un Ple l’oposició ens va dir que era impossible fer-la per menys d’1.500.000 euros, segons càlculs d’un arquitecte local. El cost final estarà entorn dels 700.000 euros.

Van dir que arruïnaríem la Paeria amb aquesta obra, quan la realitat és que en tres anys hem reduït el deute en més d’un milió d’euros i que paguem a 30 dies, quan en el moment que vam arribar al govern es pagava a més de 90 dies.

Cal dir també que dels 700.000 euros que ha costat l’obra, 345.000 euros ens vénen d’Europa i 250.000 euros més de la Generalitat.

Ens van criticar que s’adjudiqués l’obra a una empresa que no és de Cervera quan saben que fer-ho a dit és delicte. Tothom parla de la necessitat d’evitar la corrupció i per un altre costat ens demanen que incomplim la llei i decidim nosaltres qui ha de fer una obra. La llei és molt clara i s’ha d’adjudicar a l’oferta més bona presentada en sobre tancat, sigui d’on sigui.

L’empresa constructora ha fet una feina excel·lent, amb un tracte humà també extraordinari. Han complert amb la data de finalització, que era prevista per al 19 d’agost, i ha acabat dos setmanes abans.

Ens van dir de tot perquè tallaríem els arbres de la plaça i els vam intentar trasplantar. Tot i així ens van demanar tota classe d’explicacions sobre com es va fer el procés de trasplantament i es va posar en dubte la capacitat de l’empresa que ho va fer, una exigència surrealista per a un Ajuntament tan petit com el nostre. Al final s’han salvat tots els arbres excepte un. L’acàcia llueix preciosa a la plaça del Sindicat, però sembla ser que no n’hi ha prou i alguns diuen que està massa sola i que ha perdut el seu sentit. No em fem un gra massa?

Ens van exigir que col·loquéssim de nou la font de Sant Miquel amb l’amenaça de la creació d’una nova plataforma. Les mateixes persones que ens ho demanaven uns mesos després em preguen que no posem la font ara que tenim una vista tan espectacular de la Universitat.

Ens han criticat que posem les lletres de Cervera, quan des del primer dia es va explicar que aquest era un modern recurs turístic que existeix a les capitals més visitades del món. Des que estan posades, els veïns, visitants i entitats no han parat de fer-se fotos que corren per totes les xarxes socials, una publicitat enorme de la ciutat, i són un punt de trobada.

Ens van dir que deixàvem sense aparcament el centre de la ciutat. Us asseguro que totes les ciutats voldrien tenir places lliures com tenim al passeig Balmes, a un minut del comerç. Us imagineu ara aquesta fantàstica plaça amb vehicles aparcats? Espero que en el futur a cap alcalde li passi pel cap convertir la plaça en un gran aparcament.

Ha estat una obra que ha permès que tots puguem veure el llautó als que han volgut fer demagògia política i voler desgastar el govern en un tema que era estratègic per a la ciutat.

El nostre Equip de Govern ha complert la seva paraula, el que teníem al programa electoral, i hem fet realitat una de les obres més necessàries i més importants de la nostra ciutat en dècades, li pesi a qui li pesi. Per aquest motiu n’estem orgullosos i vull felicitar a tots els regidors de govern i els treballadors de la Paeria que hi han participat, especialment el Jordi Carner, l’arquitecte municipal.

Hem entrat a la Paeria per millorar la ciutat, complint el nostre programa, amb valentia i fermesa, sense pensar en estratègies electorals, només pensant en el que realment necessita la ciutat. Ho hem fet superant moments molt durs, amb molta solitud, amb molts silencis de veïns que ara ens aturen per felicitar-nos, amb atacs irracionals, insults, anònims que només nosaltres coneixem. Estem molt orgullosos de la feina feta.

Prego, però, que tots plegats fem un exercici de reflexió. Si volem crear un nou país i amb uns nous valors, siguem justos. Mantinguem el respecte i l’educació, donem temps a les coses, donem confiança als qui ens deixem la pell per la nostra ciutat i siguem crítics però amb respecte. Està bé reivindicar i demanar el que pensem que és just, però per construir una societat més feliç, sóc més partidari de proposar que estar tot el dia instal·lat en la queixa permanent. Aquest actitud no deixa créixer i ja ens ha fet prou mal a la ciutat durant dècades. Ara tenim una oportunitat de consolidar un canvi d’actitud.