Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Octubre 2018

Octubre 2018

PRIMER ANIVERSARI DE L’1 D´OCTUBRE

Fa just un any el país vivia uns moments històrics amb la celebració del referèndum per l’autodeterminació de Catalunya. El diumenge 1 d’octubre de 2017, a les 9 del matí, els col·legis electorals de tot el país obrien les seves portes per viure una jornada que mai oblidarem.

El poble català, en un exemple de dignitat, va anar a defensar les urnes davant l’amenaça de l’Estat espanyol d’evitar que el referèndum es portés a terme. Ben aviat ens arribaven les primers imatges de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil utilitzant una violència extrema contra pacífics defensors de la democràcia. Ho feien a cops de porra, cops de puny, empentes i puntades de peu només propis de les bèsties més agressives. A cops de mall obrien les portes dels col·legis, quina metàfora.

Tots sabem com van anar les coses. Més de dos milions de vots a tot Catalunya tot i les condicions de violència extrema per part de les forces de repressió espanyoles que van provocar un miler de ferits. Imatges que han donat la volta al món. Un 90% de vots a favor de la independència de Catalunya.

A Cervera, en els cinc col·legis electorals vam viure moments de molta tensió coneixedors que la Guàrdia Civil passava pel nostre terme municipal després d’anar a Sant Ramon o Estaràs. Però vam poder votar després que centenars de cerverines i cerverins defenséssim les urnes com el més gran dels tresors fins al moment final, quan la plaça Major de Cervera es va omplir de dignitat i va viure el moment de tancar el darrer col·legi electoral.

Els resultats a Cervera van ser molt clars: 2.710 vots a favor de la independència de Catalunya i 83 vots en contra.

Els regidors del Consistori estem aquí per treballar dia a dia per millorar la qualitat de vida de Cervera. Ho hem fet i ho farem sense descans i la prova és que en tot aquest temps no hem parat de fer coses en tots els àmbits que afecten la nostra ciutat.

Però que ningú pensi que les qüestions de país no van amb nosaltres. La millora de la qualitat de vida de tots els catalans passa per assolir la independència. Les inversions que la Generalitat fa al territori estan limitades per les mancances econòmiques resultat d’una asfixia que l’Estat aplica a Catalunya des de fa molts anys. És molt clar el poc respecte que des de l’Estat es té de la llengua i la cultura catalana i només amb les eines que tindrem un cop siguem un Estat independent podrem protegir-les com mereixen. I així podríem seguir amb els serveis socials, l’ensenyament, la promoció econòmica, la sanitat, etc. Igualment podríem parlar del molt mal finançament dels municipis, les administracions més sanejades d’aquest país.

El dia 1 d’octubre de 2017 Espanya va perdre Catalunya definitivament. I no és una qüestió de lloc de naixement o de parla, és una qüestió de dignitat. Som molts els que som catalans després que els nostres pares o avis vinguessin des de diversos punts de la península a la recerca de noves oportunitats. Amb estima a les nostres arrels, som moltíssims, majoria, els que pensem que només amb la independència tindrem garantits els nostres drets fonamentals. Mai havia vist tants independentistes que utilitzen el castellà com a llengua habitual, i que veuen com ens tracta l’Estat espanyol, amb repressió, violència, aplicant tota la força de la injustícia espanyola, l’amenaça que vol limitar la nostra llibertat d´expressió. Aquestes persones que volen un futur millor i més digne pels seus nets, veuen que la independència és la solució.

Cervera seguirà endavant, treballem i treballarem incansablement i amb total compromís amb els nostres veïns pensin com pensin, i seguirem defensant els valors democràtics que com a poble mereixem i que ens han estat robats.

Vull enviar una enorme abraçada a tots els presos polítics i exiliats, just un any després dels primers empresonaments, tot desitjant que aviat puguin retrobar-se en llibertat amb les seves famílies.