Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Març 2018

Març 2018

El 8 de març es commemora el Dia internacional de les dones, una data en la qual es reivindica la igualtat de drets de la dona. Les mobilitzacions, amb un seguiment massiu històric, han de fer obrir els ulls a la societat i han de servir per posar fi d’una vegada a actitud masclistes que estan massa arrelades.

Ja ha arribat el moment d’acabar amb tota una sèrie d’injustícies històriques. L’home ha manat des de sempre i així ens ha anat. Ara potser és el moment de plantejar, fins i tot, una discriminació positiva perquè les dones dirigeixin estats, empreses i organismes de tota mena.

Del 22 al 31 de març arriba la vuitena edició del Festival de Pasqua de Cervera, que ha esdevingut un referent i un punt de trobada del sector de la música clàssica al nostre país. Aquesta nova edició està carregada de novetats, com la creació de la figura del padrí del Festival, honor que recau en el mestre Antoni Ros Marbà. És un dels directors i compositors catalans amb més projecció internacional i serà present al Festival de Cervera amb l’estrena de la seva nova sardana, “Quatre vegades vint”, en un concert de celebració del seu 80è aniversari.

El Festival de Pasqua és un esdeveniment clau a la ciutat, i jugarà un paper molt important el 2019, quan Cervera serà la capital de la cultura catalana.

Un altre esdeveniment extraordinari que té lloc a Cervera aquest mes és La Passió Medieval, l’única funció que es té constància a Europa que representa aquest passatge de la Bíblia de manera totalment fidel a com es feia al segle XVI. La Passió Medieval es representa en un marc incomparable com és la parròquia de Santa Maria. Us recomano que gaudiu d’aquesta experiència.

Des de la Paeria de Cervera estem treballant per aconseguir recursos de les diferents administracions públiques i també del sector privat per fer que el 2019 visquem un any històric a la nostra ciutat, amb la celebració de l’esdeveniment de “Cervera capital de la cultura catalana”.

També seguim treballant per millorar el dia a dia a la ciutat. En aquests moments estem realitzant millores al passeig Jaume Balmes, a la rambla Lluís Sanpere, al carreró del Salí i en voreres de la zona nord de la ciutat.

Posteriorment tenim previstes actuacions a l’avinguda Catalunya, cruïlla amb l’avinguda Manresa; al carrer del Castell, i al carrer President Companys; i més endavant, al passeig Francesc Macià.

Seguim...