Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Juliol 2018

Juliol 2018

Amb el mes de juliol comença el darrer any del mandat. Segur que seran dotze mesos trepidants en què farem tot el possible per deixar una ciutat al millor possible. Estem treballant en molts projectes importants dels quals ja he parlat en números anteriors de la revista Paeria. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de tots els cerverins, això vol dir seguir portant empreses a Cervera per seguir reduint l’atur; potenciar l’activitat comercial a la ciutat; garantir la bona qualitat de tots els serveis municipals; seguir millorant carrers, places i jardins; posar en valor l’activitat cultural i festiva de la ciutat, que és referent al nostre país; i fer de la cohesió social cerverina un exemple al nostre país.

I tot això amb una limitació pel que fa als recursos econòmics. Els ajuntaments estem molt mal finançats i és imprescindible que des de les administracions superiors es doni solució a un problema que s’allarga excessivament en el temps. Els ajuntaments som l’Administració més propera al ciutadà i sovint aquest s’hi adreça per demanar solucions a temes sobre els quals no tenim ni competències ni recursos econòmics ni humans.

No em cansaré de dir que els diferents alcaldes que ha tingut Cervera en els darrers temps hem fet un esforç per mantenir un nivell de deute raonable i això té molt mèrit. La gent de la Segarra sabem com fer molta feina amb pocs recursos i sovint responsables polítics de la capital es fan creus de veure tot el que hem fet aquests darrers anys amb molt pocs diners. Amb aquesta idea, doncs, hem treballat aquests anys, fer el màxim amb el mínim, i el resultat ha estat molt positiu, les proves en són ben evidents.

Aquest esperit és perfectament compatible amb la màxima ambició per pensar en gran per Cervera, en molt gran. Gràcies a aquesta actitud s’han fet realitat projectes que semblaven impossibles. Per tant, aquests darrers dotze mesos seguirem amb aquest còctel d’ambició per pensar en gran per Cervera i de seny en la gestió econòmica. Tingueu la seguretat que farem tot i més per fer de Cervera una ciutat encara més maca, més atractiva, més justa socialment, més respectuosa amb l’entorn, més feliç i més pròspera.

De moment tenim al davant un estiu amb un seguit d’activitats de gran qualitat organitzades per la Paeria i per les entitats locals que omplen la ciutat de vida. Us convidem a participar-hi, val la pena.

Que tingueu tots un molt bon estiu.