Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Gener 2018

Gener 2018


A finals de desembre vam fer el que segurament és el Ple municipal més important de l’any i en el qual l’Equip de Govern vam presentar la proposta de pressupost per 2018, que el Ple va acabar aprovant.

El nou pressupost té una voluntat de continuar la tasca feta els darrers anys, mantenint el suport a les diverses accions socials per als que més ho necessiten, seguint apostant per l’actual activitat cultural i festiva, així com les accions de promoció econòmica que ens permeten facilitar la posada en marxa de nous projectes que estan reduint l’atur a Cervera.

Territori és una àrea estratègica que cada any disposa de partides molt importants i que enguany es mantindran en general, com són el manteniment de carrers i places de la ciutat, jardins, voreres i inversions en diverses zones de la ciutat que ho necessiten.

Després de la gran intervenció amb el projecte del camí de Sant Jaume, que ha deixat  la ciutat amb una gran i còmoda zona centre per vianants, així com les millores fetes al nucli antic, l’Equip de Govern ha pres la decisió d´incorporar al nou any aquelles partides de 2017 que no s´han pogut executar per manca material de temps i que es faran durant la primera meitat de 2018. Estem parlant del carrer del Castell; d’un tram de la rambla Lluís Sanpere, davant l’entrada de la Barbacana; l’avinguda Catalunya, a la zona del Bonavista; els safarejos de Sant Francesc; i el nou aparcament al costat del passeig de l’Estació.

Una intervenció que no es troba al pressupost però que es farà aviat, gràcies a una subvenció aconseguida de la Diputació de Lleida en els darrers dies, és la millora del carrer President Companys, que comptarà amb un nou asfaltat.

Ara bé, el gran projecte que afrontarà la ciutat és la construcció d’un nou pavelló poliesportiu. Actualment els dos pavellons que tenim estan saturats i diversos equips esportius han d’entrenar en altres poblacions com Sant Guim de Freixenet.

Després d’estudiar a fons aquest tema hem decidit construir un nou pavelló energèticament sostenible, la qual cosa suposarà un estalvi en el manteniment. Les seves dimensions permetran que s’hi puguin fer dos activitats esportives a la vegada. Es construirà a la zona esportiva, al costat del pavelló polivalent.

Aquesta inversió es farà amb l’ajut de la Diputació de Lleida, i esperem que també la Generalitat pugui donar-nos una subvenció, però en tot cas gràcies a la bona gestió econòmica que en els darrers anys ens han permès reduir el deute de més de 5 milions d’euros el 2011 als menys de 3 actuals. És per aquest motiu que la Paeria pot afrontar aquest projecte, de manera que les obres s’hauran d’iniciar aquest 2018 i acabar el 2019.

Amb aquesta eina que és el pressupost, l’Equip de Govern de la Paeria seguirem incansablement la tasca per a la millora de la nostra ciutat.

Gràcies a tots els veïns i veïnes per les vostres aportacions.