Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Febrer 2018

Febrer 2018

CERVERA 2019


Estem just a un any de la inauguració de “Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019”. Aquest és un esdeveniment històric per a la nostra ciutat, ja que projectarà arreu del país l’activitat cultural de Cervera, que -com sempre dic- és més pròpia d´una capital de província que d’un municipi de prop de 10.000 habitants.

Fa temps que estem treballant molt en la preparació d’aquest esdeveniment i, sense cap mena de dubte, ho farem molt bé i amb la participació de tothom. Però voldria remarcar un fet que no pot passar desapercebut per ningú. De les 16 ciutats que hauran estat Capital Cultural, som amb diferència la més petita. Han estat Capital de la Cultura Catalana: Barcelona, Tarragona, Lleida, Badalona, Perpinyà, Manresa, Vic o Reus. Deixant la capital del país a banda, la mitjana de les ciutats restants és de 71.000 habitants, i nosaltres en tenim menys de 10.000. Amb això vull dir que hem d’estar orgullosos que la nostra ciutat sigui el 2019 el centre de Catalunya pel que fa a la cultura, amb uns recursos econòmics i humans molt i molt inferiors als de la resta de ciutats.

Si sabem valorar la valentia que des de la Paeria hem tingut per posar de nou Cervera al davant de tot al nostre país, si sabem dedicar tots els esforços a sumar per a aquest repte de ciutat, si podem posar totes les nostres capacitats per fer un grandíssim esdeveniment, si a l’hora d’exigir-nos recordem també les nostres limitacions, farem que el 2019 sigui un any positivament inoblidable per Cervera.

Tots hem de fer-nos nostre un projecte que ha de beneficiar comerços, restaurants, entitats, professionals de la cultura i ciutadans en general, acostant la cultura a tots els públics i fent que es generi també un impacte econòmic per Cervera. Hi haurà un abans i un després de Cervera 2019.

De moment tenim al davant un any més un dels grans esdeveniments cerverins, les Completes i la Festa Major del Santíssim Misteri. Us animo a tots a participar del programa d’actes que la Paeria ha preparat per a tothom.

Bona Festa Major.