Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Desembre - 2018

Desembre - 2018

Arribem a final d’any i ho fem treballant amb el darrer pressupost d’aquest mandat. Els pressupostos anuals són una eina imprescindible per fer realitat l’acció de govern que ha de veure’s reflectida en una millora en els diferents àmbits de la nostra ciutat.

Any rere any hem dissenyat uns pressupostos tenint en compte les necessitats de la ciutat i també les diferents maneres de veure les possibles solucions a cada situació per part dels paers. El Consistori de Cervera està format per 13 regidors, que en el moment de ser escollits eren de fins a 8 partits polítics diferents. Crec que tothom es pot fer càrrec de la dificultat de fer possible el dia a dia d’un govern que està format per 7 paers que es van presentar amb 4 partits diferents, 4 programes electorals diferents i diria que amb 7 sensibilitats ben diferents.

L’estabilitat del govern, i parlo amb coneixement de causa, no ha estat gens fàcil però ha estat possible i ha donat els seus fruits gràcies a la voluntat de tots els paers de govern de treballar per Cervera i no per objectius partidistes. I això no vol dir que tots estiguem d’acord en tot, ans el contrari. Hem tingut discrepàncies que han generat debat intern, un debat enriquidor i respectuós que ens ha obligat a tots a donar-ho tot per defensar cadascun dels nostres projectes i també per posar-nos en la pell de l’altre i saber cedir quan era necessari.

A finals d’any, com a paer en cap espero portar al Ple els darrers pressupostos amb el màxim consens possible per acabar una acció de govern, que valoro molt positivament, que ha permès consolidar la transformació positiva de la ciutat. Seran uns pressupostos que, com els anteriors, no són al 100% del gust de cadascú de nosaltres però que, com els anteriors, reflectiran les diferents maneres de veure la ciutat i les seves solucions.

Com cada any en aquestes dates viurem unes noves festes de Nadal, on una majoria de petits i grans farem el possible per gaudir de cada oportunitat que ens donen aquests dies per estar bé i fer allò que ens agrada. Aquest esperit de Nadal hauria de ser possible durant tot l’any, però és una realitat que aquests dies estem com més predisposats a tenir millor actitud. Són coses de les incoherències de la nostra societat.

Vull dedicar unes paraules de suport als presos i preses polítiques catalanes i exiliats i exiliades, i molt especialment als que fa molts dies ja que estan en vaga de fam. Tot el meu suport per ells i les seves famílies. No defallirem en la defensa dels drets i llibertats del nostre poble davant la terrible onada opressora de l’Estat espanyol.

Us animo a gaudir de totes les activitats que es faran a Cervera aquest mes de desembre i us desitjo que passeu unes felices festes de Nadal 2018.

Una abraçada a totes les cerverines i cerverins.