Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Agost i setembre 2018

Agost i setembre 2018

El mes d’agost arriba amb bones notícies per a la ciutat de Cervera. Un important projecte empresarial establert a la ciutat crearà una nova fàbrica més gran i amb més espai per preveure futures ampliacions, consolidant així la seva vinculació amb Cervera. Han estat mesos de negociacions i converses amb la Generalitat i l’Institut Català de Finances, des de la Paeria hem fet un paper de mediació per ajudar a totes les parts per arribar a un bon acord.

En la recerca de nous projectes empresarials per Cervera, he tingut trobades amb els cònsols de Suècia i el Japó per donar a conèixer la ciutat i el nostre polígon industrial per atendre possibles noves inversions. En aquest sentit, s’han creat nous vincles amb aquests consolats i el mes d’octubre està previst que participi en una trobada amb inversors suecs. També tinc previstes noves trobades en les properes setmanes.

Després de molts anys hem pogut baixar dels 400 aturats a la nostra ciutat. Ara som 390, quan el 2011 vam arribar a ser més de 800. I aquesta reducció es dona quan estem creixent en població, ja que hem superat de nou els 9.300 habitants.

El Ple de la Paeria va aprovar una partida pressupostària que suposa la primera acció important de la Capitalitat de la Cultura Catalana del 2019. Es tracta d’unes obres de millora de l’Auditori Municipal, al carrer Major, amb un pressupost que supera els 120.000 euros. Es millorarà la teulada, es faran serveis nous, nova il·luminació, pintura i millores acústiques, col·locació de parquet i noves cadires.

La participació de l’Aquelarre de Cervera al Festival Internacional Cruïlla ha estat també una fita històrica per a la nostra festa, en una jornada que les entitats probablement mai no oblidaran perquè fou una experiència molt positiva.

Davant la inacció del Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera hem decidit que ens farem càrrec de totes les despeses generades de nou per poder mantenir els horaris que teníem previstos a la Biblioteca Comarcal Josep Finestres. Els ajuntaments estem molt mal finançats i molt limitats per poder donar tots els serveis en condicions, però considerem que aquest és un dels serveis estratègics de la nostra ciutat. A la vegada, hem informat la Generalitat d’aquesta situació de greuge perquè pugui mediar i aconseguir que el Consell compleixi amb les seves responsabilitats.

Un esment també al Festival i Curs Internacional de Música i la Fira de Luthiers, la més important del sud d’Europa, que ha portat estudiants i professors de mig món convertint Cervera en la capital de la música una vegada més al nostre país. Ha estat un èxit de públic extraordinari. Poques ciutats al món poden dir que més de 800 persones assisteixin a un concert de música clàssica com ha passat a Cervera.

Acabo amb una molt bona notícia com ha estat el manteniment de les cinc línies de P3 a la ciutat després de setmanes de lluita. El meu agraïment a les mares i pares lluitadores, també pel seu agraïment sincer a la Paeria, que no hem deixat de reivindicar la necessitat de resoldre aquesta qüestió amb el manteniment de les cinc línies. Enhorabona a tots.