Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Paer en cap Any 2018 Abril 2018

Abril 2018

La Paeria de Cervera segueix treballant per millorar la ciutat en els diversos àmbits, un dels quals és el que fa referència a la mobilitat. L’estudi de la mobilitat en una ciutat és un aspecte importantíssim ja que fa referència als desplaçaments en els diferents vehicles de tracció mecànica, en bicicleta o els dels vianants, els aparcaments, la seguretat vial, els camins escolars, el transport públic, la senyalització o el civisme i respecte per les normes, entre altres molts aspectes.

Amb l’objectiu de millorar tots aquests aspectes hem constituït la Taula de Mobilitat, que amb un funcionament molt similar a l’exitosa i premiada Taula de Paisatge de Cervera farà trobades periòdiques amb tots aquells agents interessats en el tema.

Un dels primers treballs de la Taula és la creació del Pla d’implementació de mesures per a la mobilitat sostenible de Cervera, que ja s’està treballant.

Un element clau per aquest pla és l’enquesta sobre la mobilitat de Cervera, que us presentem en aquest número de la Paeria, i que podeu omplir tan físicament com per la web municipal. Les enquestes en paper les podeu entregar a la Paeria, el Museu i la biblioteca, on trobareu més fulls si us en falten ja que l’enquesta és personal.

És molt important la vostra participació ja que ens permetrà conèixer els dèficits més importants de la mobilitat al nostre municipi per així poder fer un correcte pla d’actuacions en els propers temps. La pot fer tothom, major de 12 anys, que visqui, treballi o visiti la nostra ciutat. Els participants en l’enquesta tindran l’oportunitat d’entrar en el sorteig d’una bicicleta.

Hem entrat ja a la primavera amb una situació política al nostre país gens encoratjadora per l’existència de presos polítics catalans, entre ells el president de la Generalitat, el Molt Honorable Carles Puigdemont, i amb una bogeria de causes judicials obertes contra la llibertat d’expressió de polítics, músics, pallassos, entitats o periodistes que ens han fet anar enrere més de 50 anys.

És el deure de tots nosaltres treballar per preservar la recuperació d’aquests valors que tant ha costat tenir i que, pel que hem vist, no estaven del tot arrelats en un Estat espanyol que no deixa de donar mostres d’intolerància democràtica.

Com a paer en cap, igual que com moltes altres companyes alcaldesses i alcaldes catalans, seguiré ferm en la defensa dels drets dels ciutadans de Cervera i del nostre país. Ens estem jugant massa com per mirar a un altre costat i animo a la ciutadania a vetllar perquè no es vulnerin els nostres drets.