Ajuntament

CUP - gener 2019

 

ENTRE TOTES, TOT!

El passat mes de desembre vam iniciar el procés participatiu per elaborar col·lectivament el programa polític amb el qual la CUP de Cervera té previst presentar-se a les properes eleccions municipals.

Educació i Cohesió Social va ser la temàtica de la primera Assemblea Oberta, celebrada a la Farinera del Sindicat, amb una elevada participació i amb aportacions molt enriquidores de part de tots els seus participants, entre les quals destaquem la necessitat d’un treball col·lectiu i coordinat de tots els actors educatius, incloent aquí els agents formals (escoles, instituts, etc.) i els no formals (entitats, associacions, etc.), així com la necessitat imprescindible de disposar d’un instrument participatiu, consensuat, acceptat, vàlid i estratègic per fer de Cervera una ciutat educadora.

La segona Assemblea Oberta serà el proper 18 de gener a les 20 h a Cal Breu, amb la temàtica de Participació, Model de Ciutat i Promoció Econòmica, on desgranarem i debatrem diferents propostes en aquests àmbits.

Cal destacar que la participació ciutadana ha estat aquesta legislatura un dels nostres objectius més treballats i lluitats, i hem aconseguit posar a l’ordre del dia del Consistori la imperiosa necessitat d’actualitzar el Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament Orgànic Municipal, adaptant-lo als temps actuals i a les necessitats de la ciutadania. Finalment, l’equip de govern ha redactat i aprovat un nou Reglament sense la participació ciutadana i a porta tancada; francament és molt millorable en gairebé tots els seus apartats.

Pel que fa al model de ciutat parlarem dels elements vertebradors de participació i decisió, dels serveis públics, la utilització de l’espai públic, etc. Finalment, tractarem la promoció econòmica on cercarem, en l’actual situació comercial i industrial, nous models més sostenibles, col·lectius i arrelats al territori.

L’elaboració col·lectiva i participativa del nostre programa polític és tota una declaració de principis de com nosaltres creiem que ha de ser la gestió pública: empoderar a la ciutadania de decisions ens els assumptes públics que els afecten.

Amb tu decidim!!!

CUP Cervera