Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Grups polítics amb representació al Consistori Any 2018 MES-ICV-ENTESA - març 2018

MES-ICV-ENTESA - març 2018

Ple darrere Ple ens trobem amb uns informes negatius de l’interventor, els quals ja resulten repetitius. A cada Ple, des de fa més de dos anys, estem reclamant que es posi fil a l’agulla per solucionar aquesta situació.  Algun d'aquests temes, com les gratificacions que reben els paers que estan a govern, hem aconseguit que l’Equip de Govern busqués fórmules per poder solucionar-los i treure’ls de la llista negra.

Avui parlarem d’un parell d’aquests informes negatius que afecten la vida laboral i familiar de dos àrees diferents de la Paeria. Per una banda, tenim els treballadors/res que conformen la plantilla de la Policia Municipal i, per l’altra, els treballadors/res que conformen la plantilla de la Brigada de Manteniment Municipal.

Ens trobem que molts mesos, aquests treballadors/res, han de fer moltes hores extra. Les necessitats de Cervera han canviat, entre altres tenim una ciutat on es fan molts actes i activitats els caps de setmana. Tot això comporta molta feina de brigada i policia, per vetllar que tot estigui al seu lloc i totes les activitats tinguin garantida la seva seguretat, a banda del dia a dia de la ciutat.

Això suposa una despesa a les arques de la Paeria, que ben estudiada podria donar peu a contractar com a mínim entre un i dos policies locals i entre un i dos operaris/es per la brigada.

Si realment fos així, els treballadors d’aquestes àrees podrien conciliar la seva vida laboral i familiar, guanyant en qualitat de vida. El paer en cap i el seu equip de govern aconseguirien que l'interventor no hagués de redactar més informes negatius i que els treballadors tinguessin horaris més racionals.

Esperem que l’informe de l’estudi dels llocs de treball i la seva valoració, que s’està fent a la Paeria, estigui acabat el mes de juny, tal i com se’ns va dir en el darrer Ple, i  que aquestes anomalies es resolguin.

Desitgem que aquest estudi centri les bases dels llocs de treball i conformi la plantilla que necessita la nostra Paeria. I també que reguli aquest nombre d’hores que han de fer el personal d’aquestes àrees.

Dos comentaris més sobre temes que també s'han parlat en els darrers plens. Arran de la polèmica sorgida amb el bisbe de Solsona, es va acordar d’elaborar un nou protocol d'anada a ofici per poder incloure diferents sensibilitats i decidir el  paper dels paers en aquests actes. Quan el tema es va posar sobre la taula semblava força urgent i és cert que segurament hi ha hagut temes més importants però ja han passat vuit mesos amb dues festes majors pel mig. Pensem que podria ser una bona ocasió per fer un procés de participació ciutadana.

Parlant de participació ciutadana, lamentem profundament que el Reglament de participació ciutadana aprovat en el darrer Ple, del qual l'alcalde en fa bandera, s'hagi aprovat sense cap tipus de participació. Ni ciutadana ni tant sols dels paers. L'únic que vam poder fer els paers que no estem a govern són al·legacions. Ben trist. Una oportunitat perduda.