Ajuntament

CUP - Octubre 2018

PRIMER d’OCTUBRE: FESTA NACIONAL

L’1 d’octubre de 2017 va marcar un abans i un després en les nostres vides convertint-se en un dia que ja ha passat a formar part de la memòria col·lectiva de les catalanes i catalans. I és que després de dies de ràtzia repressiva per part de l’estat espanyol, la ciutadania vam acudir massivament al col·legis electorals, a defensar les urnes, a exercir el dret a vot i el dret a l’autodeterminació malgrat l’autoritària resposta del govern espanyol.

L’1 d’octubre vam aprendre a ser un sol poble. Va ser el màxim exponent d’una ciutadania organitzada i amb capacitat de defensar el propi dret a l’autodeterminació. Alhora, el Primer d’Octubre també significa (re)prendre consciència com a poble oprimit i és un punt d’inflexió de gran magnitud quant a la solidaritat antirepressiva entre la ciutadania.

I no es poden oblidar tampoc les vagues generals del 3-0 i el 8-N, esdevenint mostres evidents de l’empoderament popular i que deixen clar que aquest poble no s’atura en el seu camí cap a la llibertat, com a resposta a l’abús de poder que l’estat espanyol exerceix sistemàticament sobre Catalunya vulnerant els nostres drets de manera continuada i ferotge.

Per tot això, i perquè aquest dia persistirà a la memòria de tots nosaltres, la CUP de Cervera hem proposat al darrer Ple municipal d’instar la Generalitat a declarar l’1 d’octubre dia festiu a nivell nacional, així com declarar dia laborable el 6 de desembre, ja que el marc constitucional de l’estat espanyol es considera superat d’ençà la declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017. La resposta del Ple, davant la nostra proposta presentada en forma de moció, ha estat aprovar-la per àmplia majoria, només amb les abstencions del PSC i del SiF.