Ajuntament

CUP - Juny 2018

És a les nostres mans

Aquest estiu finalitza la intervenció municipal de la gestió de la piscina coberta. Per aquest motiu es convocarà un Ple Extraordinari que donarà el tret de sortida a un procés de licitació, en què l’equip de govern cedirà la gestió de les piscines (coberta i descoberta) i de les pistes de pàdel a una empresa privada.

És més que evident que qualsevol empresa mercantil (futura adjudicatària del servei), té interessos privats i comercials, amb l’objectiu primordial de maximitzar beneficis, fet ben legítim i acordat per les dues parts. Aquesta modalitat de gestió és antagònica amb una gestió plenament pública, on l’objectiu prioritari és el servei a les persones, que som usuàries i deixem de ser simple clientela que alimenta un negoci o uns interessos comercials.

Des de la CUP Cervera apostem per una gestió municipal d’aquests equipaments. La direcció, el manteniment, les inversions, la plantilla, la responsabilitat, la gestió, els ingressos, etc., han de ser municipals, amb transparència i sistemes de control públics. Coneixem les dificultats legals que actualment representa l’increment de plantilla laboral de la Paeria, però es poden superar si demostrem voluntat política per aconseguir-ho. I, si realment ens creiem la participació ciutadana, per mitjà de les empreses públiques aquesta participació és imprescindible.

Per altra banda, en el darrer Ple Ordinari, celebrat el passat mes de maig, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP, referent a la contractació de l’energia elèctrica a comercialitzadores i productores del territori, i per la defensa d’energies renovables. Aquesta important decisió, tot i no ser legalment vinculant, està assumida i compromesa per la totalitat del Consistori. Tenim davant nostre la gran oportunitat de prioritzar la utilització d’energies verdes, licitant (a finals del 2018 acaba l’actual contracte) el subministrament de l’enllumenat públic i de l’energia elèctrica dels equipaments municipals.

Aquestes decisions impliquen un gran esforç a nivell polític i tècnic, però entenem que la importància tan mediambiental com social s’ho mereix. A nivell econòmic el grau d’afectació en el pressupost municipal és considerable: en el cas de la gestió de les piscines i del pàdel, la proposta presentada preveu una partida que sumarà més de mig milió d’euros anuals. Pel que fa a l’energia elèctrica, la despesa pressupostada per l’actual exercici ascendeix a més de 400.000 €.

En el moment polític i repressiu que estem vivint, els ajuntaments tenen un paper clau per a la democratització de la societat i per a la construcció de la República. Tenim davant nostre dos grans oportunitats per fer república des del nostre propi municipi, des de la CUP defensem la gestió 100 % pública, la municipalització i la territorialització, com a principal camí per exercir la nostra sobirania.