Ajuntament

CUP - febrer 2018

“EL VESTIT NOU DE L’EMPERADOR”

Els Reis Mags ja han passat per Cervera i un any més s’han descuidat de regalar-nos altes dosis de coherència i humilitat, que bona falta fa a alguns, i continuem vivint entre contradiccions.

Comencem amb la gran interpretació que el paer en cap ens va oferir fa uns dies en roda de premsa pública, posant-se, una vegada més, al centre d’atenció fent servir la institució municipal com a plataforma per anunciar el seu futur personal. Aquest cop n’hi hagut per tothom, a tort i a dret, culpabilitzant el partit polític que representa, l'oposició que realitza la seva legítima tasca, les entitats cerverines i, fins i tot, la ciutadania en general, sense mostrar cap tipus d'autocrítica, modèstia ni empatia.

Ens ve en ment aquell conte infantil d’“El vestit nou de l’Emperador”, que ens alerta de la vanitat i de la hipocresia que no deixa dir les obvietats ni veure les veritats. A més, en les seves declaracions titlla de "sostre polític" l'alcaldia de Cervera, fet que considerem una falta de respecte a la institució i, sobretot, a tota la població cerverina.

Deixant de banda les extravagàncies a les quals el paer en cap ja ens té acostumats, i seguint amb el pas dels Reis d’Orient per Cervera, recordem que ara fa tot just dos anys de la polèmica amb la negativa de l’equip de govern de la Paeria que les dones poguessin fer de Rei de l’Orient. Després de “superar” aquest tic masclista, ens trobem, any rere any, amb la visita d’un Rei Baltasar pintat de color negre. I és que pintar blancs de negre és racisme. Evidentment, maquillar-se la cara de negre no és explícitament racista, però mostra una falta de voluntat d’integrar l’ampli col·lectiu immigrant.

En la Cervera oberta, participativa i diversa que volem, no té sentit mantenir maneres de fer de fa quaranta anys i entenem que la Paeria de Cervera ha de ser capaç d'incidir i proposar noves formes de fer. Així doncs, esperem que de la mateixa manera que l’any passat ja vam veure una dona fent de Rei d’Orient, esperem que l’any que ve puguem veure cerverins i cerverines de pell negra participant activament a la cavalcada. Guanyarem una gran oportunitat per incorporar grups que els sentim, i se senten, allunyats de la nostra cultura, a una festa que ha superat en escreix els seus orígens religiosos i que ha esdevingut imprescindible a qualsevol municipi de Catalunya. Són molts els pobles que ja han superat aquest tema. Quan tardarem a fer-ho nosaltres? De tot plegat, que possiblement a alguns els pot sonar exagerat, se’n diu IGUALTAT.

Des de la CUP defensem i treballem per una societat feminista, integradora, plenament laica i socialment justa. Una societat on les institucions públiques estiguin al servei de la ciutadania, tota la ciutadania, i no es converteixin en un aparador per al lluïment personal dels seus representants.

Ah, i per cert: el conte d’“El vestit de l’Emperador” acaba que el neci monarca paga la seva vanitat quan un nen, amb la seva innocència i sense estar sotmès a cap prejudici social, és capaç de veure les obvietats i crida que el Rei va despullat!