Ajuntament

CUP - abril 2018

(DES)EQUILIBRI PRESSUPOSTARI

Més de 9 milions d’euros és el pressupost de la Paeria per a aquest any 2018. Una quantitat que costa de visualitzar-la mentalment perquè són xifres a les quals la classe treballadora no hi estem avesats. Al final, tot queda en un abstracte que ens és llunyà i ens porta a una concepció (errònia) que les finances municipals deuen ser difícils de gestionar. Però si ens allunyem de la xifra numèrica i busquem el percentatge, ens apareix la proporcionalitat d’una forma més gràfica. I és llavors quan podem valorar l’equilibri o no de les diferents despeses previstes.

Desgranant el pressupost i classificant les despeses de cada regidoria (segons l’organització que consta al web de la Paeria), a primer cop d’ull es veu com més del 35% del pressupost està destinat a temes urbanístics (més de 3 milions d’euros). I que hi ha dues regidories que no arriben ni al 0,5% del pressupost: Medi rural (23.000€) i Igualtat (6.000€).

Des de la CUP de Cervera volem posar de manifest que aquelles regidories que són més transcendentals a garantir les necessitats bàsiques (Serveis Socials), la cohesió social i la igualtat d’oportunitats (Educació) representen entre el 4,5% i el 10% de la despesa de la Paeria per aquest 2018.

Vivim moments determinants al país. D’una banda, la necessitat de fer efectius els resultats del referèndum de l’1 d’octubre, però també l’horitzó de les eleccions municipals de 2019, poden fer aflorar interessos electorals. Per la CUP de Cervera, construir República és posar la vida al centre de tota acció política. I això passa indiscutiblement per centrar els esforços (i els recursos) en el benestar de les persones. Esperem que els propers pressupostos siguin més republicans!