Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Grups polítics amb representació al Consistori Any 2017 MES - escrit Joan Valldaura comiat 4-4-2017

MES - escrit Joan Valldaura comiat 4-4-2017

Paraules del regidor Joan Valldaura Pujol (MES-ICV-E) al darrer Ple de la Paeria, el dia 4 d’abril

Ja fa un temps vaig decidir presentar la meva dimissió de regidor de la Paeria de Cervera, però ho formalitzo avui perquè m'agradaria si és possible que a l'acta d'aquest ple constin aquestes paraules.

La raó que m'ha portat a prendre aquesta decisió és la suma de diferents situacions. D'una banda, ja fa 14 anys que estic a la política local, he fet de regidor a l'equip de govern, de paer en cap, de regidor a l'oposició, de conseller comarcal a l'oposició i també a govern; en definitiva, es pot dir que he fet tots els" papers de l'auca". Per això, m'ha semblat que ara seria prudent fer una aturada i recuperar una perspectiva diferent que, de vegades, el dia a dia no et deixa veure. D'altra banda, professionalment he assumit algunes responsabilitats que em comporten més dedicació de temps i que em fan difícil trobar el temps necessari per treballar els temes municipals i comarcals, afegint-hi a tot això algunes circumstàncies familiars que no ho fan fàcil. En definitiva, he decidit fer allò que el poeta en va dir "un alto en el camino".

Ara és un moment de fer agraïments, en primer lloc a dues persones: d'una banda, en Jaume Niubó, si no hagués estat ell, que em va convèncer ara fa catorze anys per entrar a la política, potser no ho hauria fet; i d'altra, la Núria, que m'ha acompanyat en molts anys d'aquest periple polític, compartint les penes i les alegries. A partir d'aquí faria una llista molt llarga començant pel Ricard, que em substituirà i ho farà molt bé, perquè té la capacitat i l'actitud necessària per fer-ho, i continuant per totes les persones que m'han acompanyat en algun moment, com la Pilar, els Siscos, la Dolors, l'Àngel, la Teresa, el Carles, el Wences, la Paquita....i tota la gent que en un moment o altra ens ha ajudat.

També és el moment d'agrair l'actitud de col·laboració i dedicació que he viscut per part dels treballadors de la Paeria, tant els que ja no hi són per diferents raons (jubilacions, canvis de feina), com aquells que encara treballen en aquesta casa, perquè tal com els vaig dir una vegada, ja fa molts anys, ells són els que tenen un nivell molt alt de responsabilitat que els ciutadans i ciutadanes de Cervera puguin sentir la Paeria com una cosa seva.

M'agradaria disculpar-me per si en algun moment d'aquests anys he pogut ofendre alguna persona, ja sigui treballador de la Paeria, polític, ciutadà o ciutadana. En cap cas hi havia intenció d'ofendre, però puc reconèixer que de vegades i sense voler, hagi dit una paraula fora de to o alguna expressió inadequada... Perdó.

Sempre he intentat que la meva trajectòria política hagi sigut coherent amb la meva manera de pensar. He treballat, treballo i sempre treballaré per una societat millor, més justa, més lliure, més solidària i basada en el més profund respecte a les persones, pensin el que pensin, siguin d'on siguin. Penso que en un moment tan complex com viu, ja no la nostra ciutat, sinó el món en general, cal que no ho perdem de vista i treballem sempre per al bé comú, que està per damunt de qualsevol interès particular o de grup, i lluitem sempre per reduir o fer desaparèixer, si és possible, les desigualtats.

Gràcies a tothom que en algun moment o altre d'aquest camí hem coincidit. Segur que ens continuarem trobant i treballant.