Ajuntament

CUP - febrer 2017

TRENQUEM ELS MURS. PASSEM A L’ACCIÓ!

Després d’un any perseguint canvis en matèria de participació ciutadana en clau municipal, a ningú se li escapa que no s’ha concretat cap avenç. És possible que l’estratègia escollida de cenyir-nos als espais institucionals per dotar-los de legitimitat democràtica i de presa de decisions, no ha estat la més encertada. Aquest febrer farà un any d’ençà que vam expressar la necessitat d’actualitzar tant el Reglament Orgànic Municipal (ROM), com el Reglament de Participació Ciutadana (RPC), vam fer una proposta de calendari d’accions i es va crear un grup de treball específic que mai s’ha convocat.

 

D’altra banda, si bé al Ple següent es va aprovar una moció (presentada per la CUP) per tal que entitats, associacions i ciutadania poguessin participar al Ple fent preguntes o presentant mocions, 10 mesos més tard el Ple continua amb els murs alçats i la ciutadania només hi pot acudir com a públic.

 

Arribats en aquest punt, la CUP de Cervera hem decidit engegar una campanya per actualitzar el ROM i el RPC que traspassi els murs de la Paeria i ens apel·li al conjunt de la ciutadania a pensar i repensar noves regles del joc que estiguin actualitzades, que responguin a una nova cultura de participació política i que es basin en la transparència i la capacitat d’acció i decisió de la ciutadania.

 

La campanya, que està previst que duri fins al maig, comptarà amb diferents accions de difusió de les mancances dels actuals ROM i RPC, assemblees obertes per recollir les necessitats de col·lectius i ciutadania, taules d’experiències d’altres pobles i ciutats, etc. Des d’aquestes línies volem animar a la gent a fer-se-la seva, participar-hi i poder assolir l’objectiu de presentar una proposta concreta i consensuada per a dur-la a debat al Ple, on defensarem la seva aprovació i la posterior aplicació.

 

No et limites a contemplar

aquestes hores que ara vénen,

baixa al carrer i participa.

Vicent Andrés Estellés