Ajuntament

CUP - desembre 2017

NO HI SOM TOTS!

El poble català està immers actualment en un escenari de negació de llibertats i drets civils, de supressió de l’autogovern i d’enfrontament a una onada repressiva sense precedents en un període de suposada democràcia. D’ençà que vam exercir el nostre dret a vot l’1 d’octubre, de moment comptem amb més de 1000 persones ferides durant les càrregues del dia del referèndum, més de 700 alcaldesses i alcaldes imputats, l’empresonament dels presidents de les principals entitats civils sobiranistes del país (Jordi Sánchez i Jordi Cuixart), així com de bona part del Govern (Vicepresident i 7 responsables de conselleries).

La CUP de Cervera creiem que és aquest escenari altament repressiu i antidemocràtic el que ens obliga a no permetre que s’instauri la normalitat. Davant del cop d’estat que estem vivint mitjançant l’aplicació de l’article 155, és inacceptable que normalitzem aquests atacs amb una pretesa quotidianitat.

Els propers dies coincideixen amb el període de festes de Nadal. El tret de sortida acostuma a ser l’encesa dels llums al carrer, donant inici a uns dies que es caracteritzen majoritàriament per les celebracions amb familiars i amistats. En aquest sentit, no podem oblidar que hi ha persones empresonades i privades de llibertat.

Per això, lamentem profundament que la moció presentada per la CUP de Cervera en el darrer Ple per a què se suspengués l’encesa de l’enllumenat públic de Nadal com a rebuig a la repressió, en solidaritat amb les preses i presos polítics així com de solidaritat amb les seves famílies i entorn més proper, hagi estat rebutjada àmpliament. Entenem que no encendre els llums per les Festes és una acció simbòlica a l’abast de qualsevol ajuntament que trenca amb la normalitat instaurada. Continuar sense alterar la nostra quotidianitat mentre hi ha gent a la presó per defensar el dret a l’autodeterminació i les nostres institucions és més propi d’una societat cínica que d’una solidària. Valor altament predicat pels volts de Nadal.