Ajuntament

CUP - abril 2017

TOTA ACCIÓ PROVOCA UNA REACCIÓ (3a llei de Newton)

La física i les lleis del moviment il·lustren a la perfecció el que des de la CUP de Cervera interpretem com un gran èxit: la Paeria vol modificar el ROM i el Reglament de Participació Ciutadana. Ho celebrem! Segurament, la campanya de participació #QüestióDeSentitComú que vam començar al gener hi ha tingut alguna cosa a veure. Sinó, per què es vol portar de manera precipitada el redactat d’un reglament nou i la modificació de l’altre al proper Ple?

 

Vagi per endavant que ens satisfan els moviments de l’equip de govern (fa més d’un any que reclamem voluntat política en temes de participació) però tot i així, ens preocupa enormement que es vulgui articular la participació ciutadana des de dalt. Sense considerar un procés obert que parteixi de les necessitats i inquietuds de la població, sobretot de la ciutadania organitzada en entitats i associacions. No és gens coherent parlar de participació i manegar-ho des dels despatxos.

 

Això ens fa pensar que les presses i el voler anotar el ‘Realitzat’ al Pla de Govern passa per davant de la necessitat de consensuar mecanismes, instruments i circuits d’acord amb la ciutadania, amb els interessos col·lectius.

 

En definitiva, al Ple de principis d’abril l’equip de govern presentarà dues propostes per  modificar els reglaments actuals de participació, sense que ningú hi hagi pogut dir ni ase ni bèstia. Nosaltres, seguim endavant amb la campanya i aprofitem per animar-vos a la propera Assemblea Oberta que realitzarem el divendres 7 d’abril a les 20h a l’Auditori. Tal com teníem previst, és imprescindible recollir propostes i aportacions de tothom de cara a millorar la participació i interacció de la ciutadania amb l’Administració. Com a mínim, la llei marca que hi ha d’haver un període d’exposició pública per a fer-hi esmenes, així que esperem que l’Assemblea Oberta pugui servir per proposar totes les modificacions i correccions necessàries al ROM i al Reglament de Participació Ciutadana.