Ajuntament

Maig 2016 -CUP

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – POBLE ACTIU (CUP-PA)

I ara, què?

El darrer Ple de l’Ajuntament va ser especialment mediàtic arran de la declaració de persona non grata a Felip VI i al conjunt de la monarquia espanyola. Més enllà de titulars, la CUP de Cervera fem una valoració molt positiva de les tres mocions que vam presentar en aquest Ple i dels acords als quals es va arribar; i és precisament la moció de rebuig a la monarquia espanyola la que situem en darrer lloc, i no pas perquè no valorem les declaracions simbòliques d’aquest tipus (molt necessàries per a dibuixar un imaginari col·lectiu més lliure), sinó per la transferència immediata i directa a la ciutadania que representen les altres mocions i que, malauradament, no tenen el mateix rebombori mediàtic.

Considerem que en el darrer Ple, el del 31 de març, la població de Cervera ha fet un salt important en termes de qualitat democràtica: es va aprovar la participació directa de la ciutadania als plens.

Que al segle XXI no es pogués interpel·lar a l’Administració de forma directa, ja sigui mitjançant mocions a debatre o preguntes al Consistori, ens semblava inconcebible. Revertir aquesta dinàmica és el nostre titular! A partir d’aquí, s’obre un nou panorama que caldrà prestar-hi especial atenció perquè aquest dret de participació no quedi aigualit dins els circuits de la institució.

Precisament és en aquest punt que la CUP de Cervera volem centrar esforços i energies. El nostre objectiu és actualitzar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per poder introduir-hi altres mesures de participació que garanteixin un major control i fiscalització de la gestió del govern municipal, més transparència, capacitat de la ciutadania per prendre decisions, etc. Som conscients que hi poden haver resistències, que els tempos de la Paeria són lents, que el procés és llarg, etc. Per això, per tal d’anar consolidant els petits èxits en aquest aspecte, a la Comissió d’Estudi i Consulta d’aquest passat mes d’abril hem presentat una proposta de modificació del ROM perquè, com a mínim, el que es va aprovar al Ple de març s’hi pugui incloure immediatament i no quedi en paper mullat.

Un primer pas per actualitzar les regles del joc!