Ajuntament

Abril 2016 - CUP

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – POBLE ACTIU (CUP-PA)

O juguem tots o estripem la baralla

 

El joc de viure en comunitat requereix d’unes regles que, assumides per tothom, ens garanteixen el desenvolupament com a persones i com a poble. Com a cerverines i cerverins, doncs, ens convertim en peces clau de la partida. Ara bé, què fa que el joc sigui democràtic? Segurament que tots els participants tinguin opcions d’opinar, d’expressar, de consultar, d’exigir, de conèixer, de decidir, de transformar, de proposar, etc. Per això és imprescindible dotar-nos d’unes regles que ens permetin articular la partida.

En aquest context, en la darrera Comissió d’Estudi i Seguiment realitzada el passat febrer vam proposar a la resta de Consistori l’actualització del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i del Reglament de Participació Ciutadana que se’n deriva. Aquestes són les regles del joc. Unes regles que ningú més s’ha mirat des del dia de la seva aprovació, a principis dels anys noranta, i que 25 anys després estan clarament obsoletes tant a nivell tècnic/tecnològic com conceptual.

Alguns diuen que la CUP de Cervera insistim massa en la participació, però és que entenem que una veritable democràcia és aquella on la implicació de la ciutadania en la política municipal no es limiti a l’elecció d’uns representants a la Paeria cada quatre anys. No es tracta d’una carta blanca, es tracta de jugar amb totes les cartes de la baralla.

I sí. Hi insistim perquè tenim el convenciment que pot representar el retorn a la democràcia i a la presa de decisions col·lectives, directes i participatives. Confiem que més grups polítics se sumin a fer un pas decidit cap a una democràcia participativa i hi hagi voluntat d’incorporar mesures com les audiències públiques, les consultes populars, els referèndums, la participació d’entitats al Ple Municipal, les Assemblees Municipals Obertes, les auditories, etc. En definitiva, totes aquelles accions que garanteixin el poder de decisió de les cerverines i els cerverins.